Mitt i Sundbyberg

Pandemin hotar höstens premiär på Bristol.

Restriktio­nerna kan skjuta upp premiären till nästa år

- Jonny Andersson 070-7870813 jonny.andersson@direktpres­s.se

SUNDBYBERG

Lilla Parken har inlett repetition­erna inför en ny musikal på kulturscen­en Bristol, men består coronarest­riktionern­a blir det ingen premiär till höstlovet.

Sista veckan i juli inleddes repetition­erna av en ny musikal som Lilla Parken ska framföra på Bristol. Musikalen ”Dogs” är skriven av Leif Granqvist och han har fått okej att med nyskrivna texter framföra låtar av bland andra Magnus Uggla, Lars Winnerbäck och Carola.

– Det blir en spännande blandning av musik. Yngsta låten (från 2013, reds anm) är ”Bed on fire”, av Ralf Gyllenhamm­ar, säger Johan Asplund, konstnärli­g ledare på Lilla Parken.

Tolv barn/ungdomar och fyra vuxna ska medverka i musikalen.

Premiären kan senarelägg­as Det finns dock ett bekymmer.

– Ja, coronapand­emin ställer till det. Det är inte meningsful­lt att spela inför en nästan helt tom läktare. Vi ska repetera ganska mycket fram till skolstarte­n, därefter blir det färre möjlighete­r att träffas.

– Vad vi beslutat är att till i mitten av september avvakta om Folkhälsom­yndigheten lättar på restriktio­nerna för folksamlin­gar. Består restriktio­nerna så blir det ingen premiär till höstlovet, vecka 44, utan då skjuter vi upp musikalen till vecka 10 nästa år, säger Johan Asplund.

Önskar ekonomiskt stöd Frånsett att Kulturama kunde genomföra viss operautbil­dning under maj månad har Bristol varit bommat sedan i mars. Lilla Parken hann som exempel bara spela tolv av 20 planerade föreställn­ingar av Pannkakstå­rtan.

– Då var de utan publik på de sista, folk vågade inte komma. Många har köpt biljetter till Pannkakstå­rtan utan att kunna gå, vi har lovat att fortsätta föreställn­ingen när restriktio­nerna gör det möjligt för vi klarar inte att betala tillbaka pengarna.

Allt har varit nere

– Allt har legat nere på Bristol, vi har inte heller kunnat spela för skolor. Vi har fått ekonomiskt stöd för två månader, men nu kommer hösten. Jag hoppas att vi kan få mer ekonomiskt stöd, annars går vi under, säger Johan Asplund.

Jag hoppas att vi kan få mer ekonomiskt stöd, annars går vi under.

 ??  ??
 ?? FOTO: JOHAN ASPLUND ?? REPETITION.
Lilla Parken planerar att sätta upp musikalen ”Dogs” från höstlovet och fram till skolstarte­n ska många sånger repeteras.
FOTO: JOHAN ASPLUND REPETITION. Lilla Parken planerar att sätta upp musikalen ”Dogs” från höstlovet och fram till skolstarte­n ska många sånger repeteras.
 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? AVVAKTAR. Premiären på Bristol kan skjutas upp till nästa år.
FOTO: LEIF OLDENBURG AVVAKTAR. Premiären på Bristol kan skjutas upp till nästa år.
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? PROBLEM. Johan Asplund, konstnärli­g ledare på Lilla Parken, är orolig för teaterns framtid.
FOTO: ULRICA ANDERSSON PROBLEM. Johan Asplund, konstnärli­g ledare på Lilla Parken, är orolig för teaterns framtid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden