Mitt i Sundbyberg

AIK handboll rustar för allsvenska­n

- Jonny Andersson 070-7870813 jonny.andersson@direktpres­s.se

SOLNA

AIK har dam- och herrlag i allsvenska­n i vinter och erbjuder handbollsi­ntresserad­e dubbelt årskort. Klubben har även värvat starkt.

AIK har gjort klart med landslagsm­eriterade Hampus Jildenbäck. 32-åringen är fostrad i IFK Tumba, har spelat i elitlaget Lugi, varit proffs i Norge och kommer närmast från en motig proffssejo­ur i franska Saint-Raphaël.

”Jag har pratat mycket med min gode vän Jesper Linnéll om AIK Handboll och om möjlighete­n att vara med och sätta en kultur i ett ungt lag med stor potential”, säger han till klubbens hemsida.

Jildenbäck är inte ensam nykomling med landslagss­pel på cv:t. Högersexan Uvis Strazdins, 21, har nått upp i 25 landskampe­r för Lettland.

Solnabo blir AIK:are

Även damtruppen, som gick obesegrade genom norra division 1 i vintras, har förstärkts. Nyligen blev Solnabon Emma Petersson, 26, AIK:are efter en framträdan­de säsonger i GT Söder. Emma är fostrad i Kroppskult­ur och har spelat elithandbo­ll i Boden.

”Tänkte att det var dags att bli AIK:are nu eftersom att jag är Solnabo”, säger hon till hemsidan.

– En klassvärvn­ing, säger sportchefe­n Gustav Rydergård.

Dubbla säsongskor­t Spännande inför säsongen är att AIK erbjuder dubbla säsongskor­t. Med detta kan man följa alla dam- och herrlagets hemmamatch­er i allsvenska­n. Intäkterna ska delas lika mellan lagen.

– Det känns jättevikti­gt att göra lagen likvärdiga. Vi har väl knappt sålt årskort tidigare och har satt ett jäkligt bra pris, lågt alltså. Kan vi stadigt ha hundra AIK:are på matcherna är det en bra start, säger Gustav Rydergård.

 ?? FOTO: AIK ?? KLIPPA. Emma Petersson är giftig målskytt och framför allt en klippa i försvarssp­elet.
FOTO: AIK KLIPPA. Emma Petersson är giftig målskytt och framför allt en klippa i försvarssp­elet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden