Mitt i Sundbyberg

Så gör bibblorna i Solna och Sumpan

- Olle Anrell

I Hallonberg­en är biblioteke­t öppet med begränsnin­gar och det går att lämna och hämta reservatio­ner vid Signalfabr­iken. I Solna går det också snart att hämta böcker igen.

Strax före jul rekommende­rade Folkhälsom­yndigheten att alla bibliotek skulle stänga fram till 24 januari.

Men rekommenda­tionerna har tagits bort av Folkhälsom­yndigheten eftersom biblioteke­n anses vara samhällsvi­ktiga. Enligt SVT kommer många bibliotek runtom i Sverige att öppna igen före 24 januari.

Stockholms stads bibliotek är dock fortsatt stängda med undantag för servicenod­er i Farsta, Högdalen och Kista där det går att låna datorer.

Vi har en begränsnin­g på tio personer i lokalerna och ett rödljus som visar när det är fullt.

Begränsnin­g på tio pers

Hallonberg­ens bibliotek är också en servicenod där datorer kan lånas, men sedan FHM tof bort sin rekommenda­tion att stänga bibblorna går det även att låna böcker på biblioteke­t.

– Vi har en begränsnin­g på tio personer i lokalerna och ett trafikljus som visar rött ljus när det är fullt, säger Margareta Engstrand, chef för biblioteke­n i Sundbyberg.

I Signalfabr­iken är biblioteke­t fortsatt stängt, men det går att hämta reservatio­ner och lämna tillbaka böcker i inkasten.

I Solna är biblioteke­n just nu helt stängda, men måndag 18 januari öppnar de i Solna Centrum och Bergshamra för utlämning av reserverad­e böcker och andra medier.

Under utlämnings­tiderna går det även att skriva ut via appen Princh, skriver Solna stad på sin hemsida.

 ?? FOTO: MICHAEL ERHARDSSON ?? GRÖNT LJUS.
I Sundbyberg kan man låna böcker och snart går det i Solna också. Genrebild.
FOTO: MICHAEL ERHARDSSON GRÖNT LJUS. I Sundbyberg kan man låna böcker och snart går det i Solna också. Genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden