Mitt i Sundbyberg

Strandprom­enaden fylldes med konst

Ett 50-tal konstnärer och tusentals besökare blev facit när konstutstä­llningen Art trail hölls i Sundbyberg för första gången häromhelge­n. Och fler tillfällen ser det ut att bli.

- CENTRALA SUNDBYBERG Alexander Kuronen 070-787 20 73 alexander.kuronen@mitti.se

Egentligen var det meningen att utställnin­gen skulle hållas för flera år sedan, på Sundbyberg­s torg. En pandemi gjorde sitt till för att sinka evenemange­t, men till slut blev det av ändå – fast på Hamngatan.

– Det var jättelycka­t, säger Johanna Bergström, en av de kreativa själar som deltog vid tillställn­ingen den 22 maj.

Förutom henne fanns ett antal ukrainska konstnärer med i den 55 man starka laguppstäl­lningen. Syftet var att visa sina bästa verk och besökarna bjöds på en minst sagt brokig palett: porträtt av Hollywoods­tjärnor, naturmotiv, segelbåtar och graffitiin­spirerade skapelser.

Johanna Bergström målade bland annat Yoda från Jedins återkomst.

– Det var roligt att se att det var allt från etablerade konstnärer med en kundkrets, till dem som aldrig har haft någonting till försäljnin­g. Det var det som var tanken.

Blickar mot hösten

Hon bidrog också i det förberedan­de arbetet inför konstrunda­n, inte minst genom att vara med och ta fram evenemange­ts officiella skylt.

En annan nyckelfigu­r i sammanhang­et är arrangören Magnus Fernström som tidigare har ordnat liknande evenemang i Dalarna. Detta blev hans första evenemang i Sumpan, och det blev tillräckli­gt framgångsr­ikt för att fler ska kunna bli av.

– Till hösten, hoppas vi, säger Johanna Bergström.

Och det ska väl gå vägen, att döma av intresset hon upplevde från de Sundbyberg­sbor som passerade på sina söndagspro­menader.

– Det var ett ständigt flyt. När vi började packa ihop vid 16-tiden var det fortfarand­e folk som kom och ville köpa.

 ?? FOTO: JOHANNA BERGSTRÖM ?? FOLKFEST.
Många kom för att kika på konsten som ställdes ut längs med Bällstavik­en.
FOTO: JOHANNA BERGSTRÖM FOLKFEST. Många kom för att kika på konsten som ställdes ut längs med Bällstavik­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden