Mitt i Upplands Väsby

KD gör Löwet till valfråga

- Charlotte Årling charlotte.arling@ direktpres­s.se

Kristdemok­raternas båda Stockholms­distrikt har beslutat att göra Löwets närakut till en prioritera­d valfråga.

– Den nordvästra delen av länet är i stort behov av mer sjukvård, säger Maria Fälth (KD).

I år är det valår. En fråga som Kristdemok­raterna nu har enats om inför landstings­valet 2018, är att Löwenström­ska sjukhuset är en prioritera­d placering för en av de två närakuter som återstår att lokalisera­s i länet.

– Detta är en mycket glädjande nyhet för Väsbyborna och andra boende och arbetande i Norrort. Vi är många som har besökt Löwets närakut och fått en mycket god service, säger Maria Fälth, gruppledar­e för Kristdemok­raterna i Väsby och ledamot i landstings­fullmäktig­e, i ett pressmedde­lande.

Landstinge­t styrs i dag av Alliansen, där Kristdemok­raterna ingår. Men beslutet att se över strukturen för närakutern­a fattades under den här mandatperi­oden, så det är först inför valet 2018 som några ”riktiga” löften kan avges.

– Det blir på pränt, en valfråga, och vi visar omvärlden att det är det här som KD i Väsby och landstinge­t vill. Sigtuna kommer naturligtv­is blir glada, säger Maria Fälth. Länet ska ha totalt tolv närakuter, som alla har samma öppettider och sjukvårdsu­tbud. Tio av dem har redan fått sin bestämda pla- cering. Löwentröms­ka är inte en av platserna. Sollentuna­s närakut ska bara temporärt finnas på Löwet, tills dess att Sollentuna sjukhus

är färdigreno­verat. Två närakuter återstår att lokalisera­s och Kristdemok­raterna lovar alltså att driva för att en av dem ska placeras på Löwet. Lokalt i Väsby har kommunpoli­tikerna från både Alliansen och de rödgröna arbetat för detta.

– Vi ser att den nordvästra delen av länet är i stort behov av mer sjukvård och att ha en väl fungerande närakut på Löwet är mycket betydelsef­ullt, säger Maria Fälth.

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? NÄRAKUTEN LÖWET. Har varit i hetluften de senaste åren.
FOTO: MICHAEL FOLMER NÄRAKUTEN LÖWET. Har varit i hetluften de senaste åren.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden