Mitt i Upplands Väsby

Dyraste bostäderna i Väsby 2017

- Charlotte Årling

DYRASTE VILLORNA En sjönära villa i Bollstanäs, ett 1700-talshus med pool i Brunnby vik – och ett timmerhus med stall, paddock, bastu och pool i Gudby. Det är de tre dyraste villorna som såldes i Upplands Väsby förra året.

Den dyraste villan som såldes i Upplands Väsby förra året gick loss på 9,35 miljoner kronor, nästan en halv miljon över utropspris­et. För det fick köparna ”bara” 270 kvadratmet­er bostadsyta, men å andra sidan ligger villan mindre än 100 meter från Norrvikens­jön i Bollstanäs och har delvis sjöutsikt. Huset byggdes 2007 och har åtta rum, inbyggt garage och ett spabadsomr­åde på en 1 126 kvadratmet­er stor tomt.

Tvåa på listan över fjolårets dyraste villaförsä­ljningar är ett 1750-talshus på Eggebyväge­n i Brunnby Vik. Där har tidigare den förre Väsbypolit­ikern Erik Palmstiern­a (M) bott. Denna anrika tegelvilla har sju rum, 205 kvadratmet­er boarea och en 2 823 kvadratmet­er stor tomt. Dessutom en pool samt en gäststuga som även den är byggd på 1700-talet. Sju budgivare gav sig in i striden om villan och slutpriset landade på 9,1 miljoner kronor, 150 000 kronor över utropet.

Trea på listan är ett timmerhus i Gudby byggt 1987. Det är bara 120 kvadratmet­er stort, men till det kommer ett stall på 120 kvadratmet­er, paddock och en 4 500 kvadratmet­er stor tomt. Huset har även en stor solaltan, bastu och pool med utsikt över Vallentuna­sjön. Utropspris­et var strax under 10 miljoner kronor men så mycket var ingen beredd att punga ut. Slutpriset blev 8,7 miljoner kronor.

Siffrorna kommer från bostadssaj­ten Booli.

DYRASTE LÄGENHETER­NA Fjolårets dyraste lägenhet i Väsby var en fyrarummar­e på 95 kvadratmet­er på Optimusväg­en som kostade 3,85 miljoner kronor. Dyrast kvadratmet­erpris var det dock för en 20 kvadratsly­a på Herrgårdsv­ägen 101. Den såldes för 1,6 miljoner kronor – 80 000 kronor per kvadratmet­er.

Fjolårets dyraste lägenhet i Väsby såldes för 3,85 miljoner kronor, 330 000 kronor över utropet. Den ligger fem trappor upp på Optimusväg­en 2, bara ett kvarter från pendeltågs­stationen. Lägenheten består av fyra rum och kök fördelade på 95 kvadratmet­er.

Tvåa på försäljnin­gslistan är även den en fyrarummar­e nära stationen. Lägenheten är helt nybyggd och ligger två trappor upp på Väsbyvägen 7G i det nya kvarteret Tegelbruke­t. Den är 100 kvadratmet­er stor och såldes för 3,7 miljoner kronor – att jämföra med nypriset för lägenheter­na i samma hus, upp till fyra miljoner kronor för 107 kvadratmet­er boyta.

Trea på listan är en femrumsläg­enhet i Runby som såldes för drygt 3,5 miljoner kronor – mer än en halv miljon kronor över utropspris. Den är 97 kvadratmet­er stor och ligger på Trädgårdsv­ägen 4A invid Runby torg.

Det högsta kvadratmet­erpriset förra året registrera­des dock vid försäljnin­gen av en 20 kvadratmet­er stor lägenhet på Herrgårdsv­ägen 101. Den såldes för 1,6 miljoner kronor, vilket motsvarar 80 000 kronor per kvadratmet­er. Snittet i Väsby för små lägenheter är drygt 53 000.

Näst högsta kvadratmet­erpris registrera­des på Hagvägen 6C i Runby. Där såldes en 18 kvadrats lägenhet för 1,4 miljoner kronor, vilket motsvarar 77 778 kro- nor per kvadratmet­er.

Tredje högst kvadratmet­erpris var 73 409 kronor, för en 22 kvadratsly­a på Centralväg­en 14B. Slutpriset var drygt 1,6 miljoner kronor.

Siffrorna kommer från bostadssaj­ten Booli.

 ??  ?? Villan med namnet ”Mellangård­en” i Brunnby Vik såldes för 9,1 miljoner kronor.
Villan med namnet ”Mellangård­en” i Brunnby Vik såldes för 9,1 miljoner kronor.
 ??  ?? 3. Huset i Gudby med stall, paddock och utsikt över Vallentuna­sjön såldes för 8,7 miljoner kronor.
3. Huset i Gudby med stall, paddock och utsikt över Vallentuna­sjön såldes för 8,7 miljoner kronor.
 ??  ?? Villan på Sjövägen i Bollstanäs såldes för 9,35 miljoner kronor.
Villan på Sjövägen i Bollstanäs såldes för 9,35 miljoner kronor.
 ??  ?? Den dyraste lägenheten i Väsby förra året ligger på Optimusväg­en och såldes för 3,85 miljoner kronor.
Den dyraste lägenheten i Väsby förra året ligger på Optimusväg­en och såldes för 3,85 miljoner kronor.
 ??  ?? En femrumsläg­enhet på Trädgårdsv­ägen invid Runby torg såldes för drygt 3,5 miljoner kronor.
En femrumsläg­enhet på Trädgårdsv­ägen invid Runby torg såldes för drygt 3,5 miljoner kronor.
 ??  ?? En nybyggd fyrarummar­e på Väsbyvägen såldes för 3,7 miljoner kronor.
En nybyggd fyrarummar­e på Väsbyvägen såldes för 3,7 miljoner kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden