Mitt i Upplands Väsby

Nu har den klassiska skylten plockats ner

- FOTO: CHARLOTTE ÅRLING

I fredags förra veckan var den sista dagen på en över femtioårig era. Väsby nya konditori flyttade från sina lokaler i det gamla kulturhuse­t, och den klassiska neonskylte­n monterades ned från fasaden. Redan följande dag öppnade dock konditorie­t igen, men i Messingen.

Vi i Väsby har redan berättat om Väsby nya konditoris flytt, som beror på att det gamla kulturhuse­t Vega där det har legat de senaste femtio åren ska rivas och ersättas med bostäder.

Fredagen den 12 januari var sista dagen i de gamla lokalerna och konditorie­t stängde tidigare för att ordna med flytten.

Den stora, klassiska neonskylte­n på fasaden har monterats ned och ska förhoppnin­gsvis kunna användas i de nya lokalerna i Messingen – men inte på utanpå huset, utan endast inuti.

Redan dagen efter flytten öppnar Väsby nya konditori i Messingen. Flytten förenk- KAFFE. Bagaren Jacob Löthman poserar med den klassiska konditoris­kylten som förr satt på kulturhuse­ts fasad. las av att konditoriä­garna redan driver café Messingen, men med ett annat utbud än det som finns på Väsby nya konditori och utan eget bageri. Väsby nya konditori är känt för att baka allt sitt matbröd, alla sina bakverk och alla sina tårtor själva. Det kommer dock inte vara möjligt i de nya lokalerna.

– Brödet kommer att bakas av våra egna bagare i Bromma, vi har hyrt in oss i en lokal där för det fanns ingen möjlighet att ha bageri i Messingen, säger Yvonne Dal som driver Väsby nya konditori.

– Det är samma recept, samma bröd, samma metoder och samma höga kvalitet som tidigare, försäkrar bagaren Jacob Löthman.

Charlotte Årling

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden