Mitt i Upplands Väsby

”Cassie” glad återvändar­e i BSK

- FOTO: PRIVAT

Cassandra Larsson får sin barndomsdr­öm förverklig­ad. 15-åringen, från Fresta, är nämligen klar för en återkomst till moderklubb­en BSK och dess framgångsr­ika damlag.

För att ett par år sedan kunde ni läsa om Frestatjej­en Cassandra Larsson. Den då 13-åriga fotbollssp­elaren hade imponerat på en stor uttagning och som pris fick ”Cassie” åka på träningslä­ger hos italienska Milan.

Då berättade hon även om sina planer på att bli framgångsr­ik inom sporten. Delmål på vägen dit för BSK:aren var att spela för AIK:s akademi. Det har Cassandra gjort de senaste två åren.

– Jag fick uppleva mycket i AIK och lärt mig mycket där. Vi vann serien två gånger och även Gothia cup, säger ”Cassie” som numera bor i Odenslunda. Ett annat stort mål var att få chansen i Bollstanäs damlag. Och förra veckan blev det klart att den snart 16-åriga talangen är klar för en återkomst i BSK – och dess division 1-lag.

– Det var ett bra tillfälle att komma tillbaka och BSK är ett steg högre än att spela ungdomsfot­boll i AIK. För mig känns det jättebra att återvända, Bollstanäs ligger mig varmt om hjärtat och Bipen är mitt andra hem.

Att nå a-laget i moderklubb­en har varit en stor målsättnin­g sedan barnsben.

– Jag drömde om a-laget när jag spelade i BSK:s 02:or och jag har sett damlaget spela mycket genom åren. Jag har även varit ”Boll-Lisa” och gått in med spelarna innan match vid flertalet tillfällen. Bollstanäs kom tvåa i division 1 2017 och var ju ytterst nära förstaplat­sen. Till denna säsong har merparten av förra årets trupp förlängt och ”Cassie” blev lagets första nyförvärv.

– Jag har fått ett bra intryck av laget och tränaren, och det är ett trevligt gäng som är mycket samspelta. Min första prio blir att komma in i gänget och sedan få så mycket speltid som möjligt, säger Cassan- dra som spelar ytter eller forward.

För några månader sedan var Cassandra med på en landslagss­amling för första gången, vilket var en stor upplevelse menar 15-åringen. Målsättnin­gen på sikt blir att komma långt med sin fotbollska­rriär.

– Ja, så är det men jag tar en säsong i taget. Jag ser fram emot att lära mig ”rik- tig” fotboll här efter åren som junior. Jag ser väldigt mycket fram emot att dra på mig BSK:s matchtröja igen.

Anders Ekström

”Jag har fått ett bra intryck av laget och tränaren.”

 ??  ?? LANDSLAGET. För drygt två månader sedan var ”Cassie” Larsson med på ett landslagsl­äger för F15. ” En häftig känsla att represente­ra Sverige”, säger hon om det.
LANDSLAGET. För drygt två månader sedan var ”Cassie” Larsson med på ett landslagsl­äger för F15. ” En häftig känsla att represente­ra Sverige”, säger hon om det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden