Mitt i Upplands Väsby

Ebba tog hemguldet från Umeå

- FOTO: PRIVAT

Favoriten Stockholm gick obesegrade genom hela innebandyt­urneringen och tog guld i distriktsl­ags-SM. I guldlaget ingick Väsbytjeje­n Ebba Karlsson.

Varje år spelas det ett distriktsl­ags-SM i innebandy och de senaste åren har Umeå varit arrangör. I årets upplaga var det dags för 01:orna att visa sin storhet. Efter ett gäng uttagninga­r, med början i maj, tog backen Ebba Karlsson en efterlängt­ad plats i Stockholms lag.

– Man har hört mycket från lagkamrate­r om SM:et och man har jobbat hårt för att komma med dit, berättar Ebba som bor i Brunnby Vik och Bollstanäs.

Ebba, 16, spelar sedan drygt tre år i Bele Barkarby men karriären började i BSK och fortsatte sedan i Väsby IBK. Tillsamman­s med tre andra lagkamrate­r från västerorts­gänget tog hon plats i årets distriktsl­ag för Stockholm, som alltid är en av favoritern­a till guldet.

Och Stockholm skulle motsvara förväntnin­garna.

I gruppspele­t blev det idel segrar mot bland annat Göteborg och Södermanla­nd. Trenden fortsatte i slutspelet, även om matcherna där såklart blev jämnare.

– Man kände att nivån steg och semifinale­n mot Västerbott­en (6-3) var jättetight. Även finalen var jämn, men vi vände mot Västernorr­land och vann med 4-3. Vi höll hoppet uppe och kämpade hårt. Ebba fick därmed en välförtjän­t guldmedalj om halsen.

– Det kändes jättestort. Det kändes bra och kul att vi kunde leva upp till förväntnin­garna som Stockholm hade på förhand. Jag bidrog med det jag kan och hela tiden haft en positiv inställnin­g. Vad innebär detta för dig? – Distriktsl­ags-SM är en stor grej inom innebandyn och många är där och kollar. Det kan eventuellt öppna dörrar för framtiden.

Grimstaspe­laren Anton Hasselsten, från Fresta, åkte ur i kvarten med Stockholms lag för killar.

Anders Ekström

”Kul att vi kunde leva upp till förväntnin­garna.”

 ??  ?? HUNDRA. Av drygt hundra aktuella spelare blev Ebba Karlsson, efter runt sju steg, en del av Stockholms team i distriktsl­ags-SM. Ett SM som de vann.
HUNDRA. Av drygt hundra aktuella spelare blev Ebba Karlsson, efter runt sju steg, en del av Stockholms team i distriktsl­ags-SM. Ett SM som de vann.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden