Mitt i Upplands Väsby

”Okej” var otillräckl­igt mot Kristianst­ads IK

- Jonny Andersson

Snart halvvägs in i södra allettan har Väsby Hockey inte lyckats knipa de där oväntade poängen som öppnar för en trygg plats i play off. Laget är dock med kring strecket, med goda möjlighete­r att som sämst bli åtta.

Väsby behöver få tillbaka två av truppens enskilt bästa spelarna – Felix Fjällkebor­n och Lubomir Fetkovic. ”Lubo” har varit inne på några byten sedan årsskiftet och starten av allettan, dock utan att kunna göra sig själv rättvisa. Fjällkebor­n hade inte spelat en minut fram till matchen mot Kristianst­ad i onsdags. Att han saknade klipp i benen var tydligt.

Självklart påverkas lagets chanser av duons frånvaro. Som exempel är Fetkovic en bra tekare. Den tävlingsfo­rmen har Väsby klen statistik i, vilket innebär att man ofta måste börja byten med att jaga puck. Jaga är en instinkt Fjällkebor­n har. I onsdags tekades det 61 gånger i matchen mot Kristianst­ad. Vid 22 tillfällen var Väsby puckinneha­vare efter dessa. Drygt 30 procent duger inte, så viktig är den här detaljen. Hela ansvaret ska inte läggas på den som tekar, även forwards ska i nästa skede vinna sin kamp.

– Jag har inte exakta statistike­n,, men var det så i kväll måste det finnas mer att hämta. Det är en iställning­sfråga, anser jag. Man måste bestämma sig – jag ska ha pucken.

Efter en bra insats, trots förlust, mot Hudiksvall i fredags och 4–1-segern mot Valbo i söndags, fanns det skrällvibr­ationer inför hemmamatch­en mot Kristianst­ad. Efter 36 sekunder gick det att ta på dessa vibratione­r. Johan Sellerstra­nd attackerad­e en Kristianst­adsback i anfallzon och när denne tog en sväng runt egen bur var han så stressad att han tappade puckkontro­llen och i ”slottet” väntade Pontus Karlsson. Sellerstra­nd tog första returen efter Karlssons skott, nästa tog han själv och Väsby hade 1–0.

”Vi vet att killarna har en växel till.”

Inte enbart för denna insats nöp Karlsson och Sellerstra­nd stjärnor i kväll, tillsamman­s med centern Ludvig Wiita-Adamsson bildade de den mest pådrivande enheten.

Till skräll räckte inte deras oförtrutna slit. Skåningarn­a hade en annan agenda. Och det handlade om en dimension i spelet som Väsbylaget inte besitter för stunden.

Kvittering­en till 1–1 kom väl tidigt, sett med Väsbyögon. Ett optimistis­kt diagonalpa­ss av Rasmus Sörgardt i anfallszon straffade sig. Två Kristianst­adsspelare kom fria från mittlinjen och konstlade inte till avslutet framför Måns Johansson. Innan perioden var över hade gästerna 4–1 och tre poäng som i en ask.

Det blev till slut 1–6 och tränaren Markus Odén var besviken.

– Vi möter en mycket bra motståndar­e, med många skickliga spelare. Då krävs det mer än en okej insats av oss, då finns möjlighete­n. Det här var okej, inte mer. Vi vet att killarna har en växel till.

 ?? FOTO: JOHAN BOREHED ?? TEKNINGAR. Väsby behöver bli bättre i den här tävlingsfo­rmen för att slippa jaga puck i tid och otid.
FOTO: JOHAN BOREHED TEKNINGAR. Väsby behöver bli bättre i den här tävlingsfo­rmen för att slippa jaga puck i tid och otid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden