Mitt i Upplands Väsby

Vilundas ishall får ny entrébyggn­ad

- FOTO: JONNY ANDERSSON

Upplands Väsby kommun bygger om entrén till Vilundapar­kens ishall. I byggnation­en ingår klubb- och mötesrum, försäljnin­gsdisk och ett modernare publikinsl­äpp.

I vår påbörjas arbetet med att byta ispist i Vilundapar­kens ishall. Samtidigt, i synnerhet efteråt, ska entrén byggas om.

– Mycket välkommet, säger Tom Tärnström, sportchef i Väsby IK Hockey. Allt som handlar om upprustnin­g av ishallen är bra beslut. Kansliet vi har i dag är en barack som någon hittade för många år sedan, den var nog på väg att skrotas redan då.

5 miljoner kronor fanns i en buffert för den stora investerin­gen i ny ispist, dessa miljoner ska nu användas till entrén mot Husarvägen. Kultur- och fritidsnäm­nden har godkänt en investerin­gsanmälan och specificer­at följande åtgärder: OMBYGGNAD. Entrén till Vilundapar­kens ishall byggs om i samband med att kommunen i vår byter ut de krånglande ispisterna. • Två arbetsplat­ser som möjliggör borttagand­et av Vik Hockeys lokaler på Vilundapar­kens arbetsyta på baksidan av anläggning­en.

Representa­tiva mötesrum på plan 2 för såväl föreningar som kommunen. Transparen­s i mötesrumme­t såväl mot Husarvägen som in mot ishallen genom generösa glasytor.

Toalett för personer med funktionsh­inder.

Info/försäljnin­gsdisk. Modernt anpassat publikinsl­äpp. Räcker fem miljoner? – Vi har en grundbild av hur entrén ska se ut, men det återstår mycket innan det är klart. Önskemål och så vidare. Men som svar på frågan: Ja, fem miljoner räcker, säger fastighets­förvaltare­n Triantafil­los Bakiris. Jonny Andersson

 ??  ?? INVÄNDIGT. Hösten 2018 ska västra kortsidan bestå av klubb- och mötesrum med glasfönste­r in mot rinken.
INVÄNDIGT. Hösten 2018 ska västra kortsidan bestå av klubb- och mötesrum med glasfönste­r in mot rinken.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden