Mitt i Upplands Väsby

Robin Karlsson klar för allsvensk klubb

- Anders Ekström FOTO: JOHAN BOREHED

Väsby IK fortsätter att producera allsvenska spelare. Efter en trasslig övergång blev Robin Karlsson klar för Vita Hästen förra veckan – och backen kastades direkt in i hetluften.

Den 23-åriga backen kom tillbaka till moderklubb­en 2015 efter ett gäng år i främst AIK och en säsong som juniorspel­are i USA. Förra säsongen slog Robin igenom på allvar och var då en viktig pjäs i Väsby IK.

Denna säsong började han lite trögt, men har därefter växt rejält ju längre säsongen gått. Att en allsvensk klubb skulle fånga upp Bollstanäs­sonen var därför föga överraskan­de. Efter en trasslig övergång (läs mer på vår hemsida) blev Robin Karlsson till slut klar för Vita Hästen, från Norrköping, förra veckan.

– Det känns jättebra, det har varit mitt mål hela säsongen att ta steget upp, säger Robin och fortsätter:

– Allting gick snabbt och det blev stressigt kring över- gången, mycket hände samtidigt. Men det kändes skönt att det löste sig till slut. Robin, som snabbt fick en lägenhet i stan, kastades in i hetluften direkt i Hästen och fick spela i andrafemma­n. Förra fredagen gjorde han debut i bortaseger­n mot BIK Karlskoga (4-2).

Även på söndagen var han med mot MODO (0-1).

– Jag fick spela ganska mycket och med en bra back (Daniel Josefsson) bredvid mig. Han hjälpte mig mycket. Jag är nöjd med mina första matcher och jag spelade en ganska enkel hockey till att börja med, fortsätter Robin. Vad känner du att du kan bidra med?

– Jag tar med mig det jag presterat i Väsby. Jag vill vara en rörlig back som hjälper till i offensiven och även försöka producera lite här med.

Kontraktet gäller säsongen ut, men Robin är i näst högsta serien för att stanna.

– Jag vill visa att jag håller på denna nivån och siktar på att ha ett allsvenskt kontrakt även nästa säsong. Målet med Hästen är att nå kval uppåt.

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER/ARKIV ?? ÅTTIOTRE. Robin Karlsson gjorde 83 matcher (41 poäng) för VIK mellan 2015 och 2018.
FOTO: MICHAEL FOLMER/ARKIV ÅTTIOTRE. Robin Karlsson gjorde 83 matcher (41 poäng) för VIK mellan 2015 och 2018.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden