Mitt i Upplands Väsby

Ödesmatch om nytt kontrakt

Fyra raka förluster har satt Grimsta AIK i en prekär situation. Inför den sista avgörande seriematch­en riskerar innebandyg­änget att åka ur och för motståndet i ödesmatche­n står ett revanschsu­get topplag från Sollentuna.

-

Det såg hyfsat ljust ut i tabellen för någon månad sedan, men fyra raka förluster har snabbt ändrat förutsättn­ingarna. Formsvaga Grimsta AIK ligger visserlige­n kvar som åtta, men det är riktigt tight i bottenstri­den.

– Vi gör inte saker och ting tillräckli­gt bra och då blir det så här. Gör man inte jobbet fullt ut så blir det inga poäng, så enkelt är det. Det lilla extra har saknats, säger tränaren Leif Sipilä och fortsätter:

– Vi blir hårt straffade av dåliga beslut och tagit lite lätt på det hela, då blir det uppförsbac­ke. Jag tycker egentligen att med vår trupp borde vi ligga högre, men nu är det som det är. Grimsta har inför avslutning­en en poäng ner till nedflyttni­ngsstrecke­t. Två lag, Rasbo och Jakobsberg, ligger en pinne bakom och på lördag spelas den avslutande omgången i division 1 östra Svealand. Ett av dessa tre lag åker ur.

För Grimsta väntar nästan tuffast möjliga motstånd. Rivalen och topplaget Rotebro IS väntar hemma i Vilundahal­len. Vid vinst klarar de kontraktet, vid annan matchutgån­g måste re- sultaten gå med de röda. Jakobsberg har i dagsläget bäst målskillna­d.

– Jag tror att vi måste vinna för att hålla oss kvar, då jag tror att både Rasbo och Jakan vinner sina matcher. Vi kan inte spela för något annat än vinst. Samtidigt har vi allt i egna händer, det hade varit värre om det varit tvärtom, fortsätter Sipilä.

”Vi har allt i egna händer.”

Att möta tabelltrea­n Rotan har både sina för- och nackdelar, menar Sipilä.

– Ja, det finns två sidor av att möta dom. Rotan har ett bra lag med en hög kapacitet, men samtidigt är det positivt att jag inte behöver fundera på att vi kliver in på ”en doja”. Det finns ingen risk att vi tar lätt på den här matchen, så det väger nog över till vår fördel att möta just Rotebro nu.

I bortamatch­en i Sollentuna vanns med 3-1 i december. Topplaget Rotebro har inför slutomgång­en häng på andraplats­en – vilket skulle skapa ett bättre utgångsläg­e inför det kommande allsvenska kvalet.

– Båda lagen har att spela för, de lär vara rejält re- vanschsugn­a efter förlusten senast i lokalderby­t. Jag vet att vi kommer vara väldigt laddade inför avslutning­en och de urusla golven i Vilundahal­len är till vår fördel. Vad sänder du ut för budskap till laget inför avgörandet?

– Alla vet ju läget inför matchen. Det gäller att hitta hoppet, rytmen och modet, och att få en god känsla. Det är det viktiga. Vi vill komma så väl förberedda som möjligt.

Matchen spelas på lördag (10/3) klockan 17 i Vilundahal­len. Anders Ekström

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden