Mitt i Upplands Väsby

Väsby IK värvar spelskickl­ig back från rivalen

- FOTO: BENGT JÖRNÅKER

Andreas Gällstedt är Väsby hockeys första nyförvärv 2017/18. Den spelskickl­iga backen kommer närmast från rivalen Sollentuna HC.

Han har varit en av SHC:s bästa spelare de senaste säsongerna. Andreas Gällstedt har förutom stabilt backspel stått för 67 poäng på sina 138 matcher för Sollentuna.

Men nu är det Väsby som gäller för Andreas. 25-åringen blir Vilda Väsbys första nyförvärv 2017/18.

– Jag har bara gott att säga om mina fyra år i Sollentuna, jag är jättenöjd. Det var ett svårt beslut att lämna men jag vill testa något nytt i karriären, berättar Andreas och fortsätter.

– Jag ville gärna vara kvar i Stockholm och Väsby var då ett bra alternativ. De har något spännande på gång. Målet är givetvis att fortsätta spela i allettan likt de senaste två åren. Vad säger du om Väsby som lag och klubb? Du har mött dem ett par gånger genom åren.

– Det har alltid varit kul att möta Väsby, roliga derbymatch­er med stor rivalitet. Jag tycker att Väsby spelar en rolig hockey med mycket fart.

Moderklubb­en är österriska Feldkirch där hans pappa Niklas var utlands- proffs 1998/99. Familjen bodde även i Norge och Leksand, men det är Gävle Andreas kallar hemma.

I Gällstedt får nu Väsby in en spelskickl­ig back.

– Jag är ju inte speciellt stor (171 cm), men jag tycker att jag har ett bra spelsinne och skridskoåk­ning. Flera spelare har gått via Väsby till allsvenskt spel. Är det något som lockar?

– Ja, absolut. Man spelar ju för att spela så högt som möjligt och Väsby har gjort det bra ett par år genom att fostra spelare till allsvenska­n. Det är ett kvitto på att de gör något bra. Sportchefe­n Tom Tärnström är nöjd med sitt första nyförvärv för den kommande säsongen. I skrivande stund är fyra spelare klara för nästa säsong, den senaste är målvakten Linus Ryttar.

Anders Ekström FYRA. Det blev fyra säsonger i SHC för Andreas Gällstedt, nu väntar Väsby IK för backen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden