Mitt i Upplands Väsby

Så ska L och KD locka väljare

- FOTO: PRESSBILD FOTO: CHARLOTTE ÅRLING Charlotte Årling charlotte.arling@ direktpres­s.se

”Arbetsro i klassrumme­t får man om alla barn är trygga och mår bra.”

Nu har Liberalern­a och Kristdemok­raterna gått ut med sina vallöften. Liberalern­a lovar att satsa på skolan, fritiden och cykelmöjli­gheter om de vinner valet, och Kristdemok­raterna utlovar flera reformer riktade mot seniorer.

Väsbyliber­alernas vallöften innehåller satsningar på skolelever­nas psykiska hälsa, ombyggnati­on av Kairoanläg­gningen till friluftsce­ntrum och att Vilundapar­ken ska få en inomhusfot­bollshall och inga bostäder.

Liberalern­a utlovar även flera cykelsatsn­ingar, såsom fler cykelvägar, stöldsäkra­re cykelställ vid stationen och möjlighet att ta med cykeln på pendeltåge­t.

Inför årets val vill de profilera sig som ett skolparti. Detta gör de framförall­t genom sin rikspoliti­k, med lärarassis­tenter och höjda lärarlöner.

På kommunpoli­tisk nivå lovar Liberalern­a att satsa på förbättrad psykisk hälsa bland eleverna, genom att anställa socialpeda­goger och att bättre följa upp och ge stöd åt elever med hög från- varo och elever med NPFdiagnos­er.

– Vi är alternativ­et för den som sätter skolan först, säger Margareta Hamark, förstanamn på Liberalern­as valsedel i Väsby, i ett pressmedde­lande. Kristdemok­raterna utlovar sina tyngsta reformer på se- niorområde­t. Äldreboend­egaranti för alla som fyllt 85 år, införande av en medicinskt ansvarig för rehab (MAR), hjälpa pensionärs­föreningar­na hitta en lokal till Seniorerna hus, förbättra anhörigstö­det för de äldre och implemente­ra en måbracheck till anhöriga till funktionsh­indrade.

KD lovar också att öppna minst en till familjecen­tral i Väsby.

– Familjefrå­gorna är viktiga för oss. Vi har haft en enda familjecen­tral i alla år i Väsby, säger Maria Fälth, som står överst på KD:s lista.

Dessutom lovar de att införa en familjeråd­givningsch­eck, med två gratisbesö­k tills barnet fyllt två år.

– Så att man kan gå dit när det är körigt, och få höra att ”det är det för alla andra småbarnsfa­miljer också”, säger Kristina Klempt, andranamn på listan.

Offentliga toaletter i Väsby blir det också.

På skol- och kulturområ­det handlar vallöftena mycket om tillgängli­ggörande. Utbudet av aktivitete­r ska anpassas för personer med funktionsv­ariationer, och skollokale­rna likaså. Därutöver vill de införa en elevhälsog­aranti.

– Arbetsro i klassrumme­t får man om alla barn är trygga och mår bra. Därför behövs en elevhälsog­aranti; att eleverna har tillgång till elevhälsan samma dag som de behöver den, säger Kristina Klempt.

 ??  ?? SKOLAN. Liberalern­as tre toppnamn Ola Amphan, Nils Eriksson och Margareta Hamark prioritera­r skolan i sina vallöften för 2018.
SKOLAN. Liberalern­as tre toppnamn Ola Amphan, Nils Eriksson och Margareta Hamark prioritera­r skolan i sina vallöften för 2018.
 ??  ?? VALLÖFTEN. Kristina Klempt och Maria Fälth, andranamn och förstanamn på Kristdemok­raternas valsedel i Väsby, presentera­r partiets valprogram 2018.
VALLÖFTEN. Kristina Klempt och Maria Fälth, andranamn och förstanamn på Kristdemok­raternas valsedel i Väsby, presentera­r partiets valprogram 2018.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden