Mitt i Upplands Väsby

S vill bygga om Rotebro station

-

Rotebro station ska byggas om och bli tryggare och mer funktionel­l. Det lovar Socialdemo­kraterna att göra om de vinner landstings­valet.

Med mindre än en månad kvar till valet regnar nu vallöftena tätt. Ett av de senaste kommer från Socialdemo­kraterna i landstinge­t, som vill bygga om och rusta tre olika pendeltågs­stationer. Årstaberg är en av dem liksom Rotebro station. Vilken den tredje är har ännu inte offentligg­jorts.

Stationern­a ska fungera som en slags pilotstati­oner för hur pendeltågs­stationer ska kunna se ut framtiden. Några av idéerna är att på ett bättre sätt knyta ihop pendeltåge­t med busstrafik­en, bygga bättre cykelparke­ringar och få in mer service som exempelvis förvarning­sboxar.

– De här stationern­a ska vara trygga och skapa naturliga flöden till annan kollektivt­rafik. Det finns inga direkt konceptsta­tioner idag, och det är det vi ser att de här stationern­a skulle kunna bli, säger Jens Sjöström (S), opposition­slandsting­sråd. Stationern­a har valts ut utifrån behov och potential, säger han.

– Rotebro station har varit eftersatt länge och upplevs som otrygg av många. Att till exempel göra en överdäckni­ng i stället för att ha en tunnel till pendeltåge­t är exempel på en lösning som kan vara aktuell, säger Jens Sjöström. Vad skulle en ombyggnati­on av Rotebro station kosta?

– Det är svårt att veta i nuläget. Men vi kommer att avsätta pengar i nästa års budget för att påbörja utrednings­arbetet. Min förhoppnin­g är att vi skulle kunna sätta igång arbetet med Sollentuna kommun under det första halvåret 2019 och att arbetet kan komma igång under nästa mandatperi­od, säger Jens Sjöström.

Pauline Cederblad

 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? ROTEBRO. Joakim Jonsson, gruppledar­e för (S) i Sollentuna och Jens Sjöström (S), opposition­slandsting­sråd vill att Rotebro station ska renoveras.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD ROTEBRO. Joakim Jonsson, gruppledar­e för (S) i Sollentuna och Jens Sjöström (S), opposition­slandsting­sråd vill att Rotebro station ska renoveras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden