Mitt i Upplands Väsby

Formstarka herrlaget leder division 5 norra

- FOTO: BROR ROSENBACK

Bollstanäs SK har verkligen gasat på efter sommaruppe­hållet och tagit fyra raka segrar. Med sex omgångar leder herrlaget division 5 norra – och de har inga planer på att släppa den positionen.

Vårdelen av säsongen var överlag bra och BSK:s herrar var ett topplag. Men en dålig avslutning i juni – två förluster på tre matcher – gjorde att de tappade lite mark i toppstride­n.

Men det är nu överspelat. Efter sommaruppe­hållet har I TOPP. Lasse Winnansson­s BSK leder femman efter 16 omgångar. gröngult tagit fyra raka segrar och är återigen i topp. Senast 10-0 (!) mot Täby City.

– Det ser starkt ut och det är det också. Det krävs mycket för att slå oss just nu. Framför allt släpper vi inte till något bakåt, säger huvudträna­ren Christer Johansson.

Två insläppta på fyra kamper i ”höst” tyder på en stark deff.

– Vi spelar lite annorlunda nu och har fått ett bättre positionss­pel. Dessutom har vi fått in en ny målvakt och en ny mittback. Vi har överlag ett ungt lag med mycket fart och spring i benen, fortsätter Johansson. Efter 16 omgångar leder Bollstanäs division 5 norra. Dock bara på målskillna­d före Sumpangäng­et Storskogen.

– Det är alltid trevligt att leda en serie och det är kul att vi har något spännande att spela för i höst. Det brukar vara två lag som går upp till fyran, så just nu har herrlaget pole-position. Men både Storskogen (34 p) och Solna FC skuggar strax bakom. Solna (30 p) är fyra poäng efter, men har en match mindre spelad. Sex omgångar återstår.

– Jag vet vilka vi möter, men tittar inte längre än två matcher framåt. Vi har två väldigt viktiga matcher framför oss. Först Ursvik, som är svårspelad­e hemma, och därpå toppmöte mot Storskogen hemma.

– Målet från start har varit att gå upp och det är det fortfarand­e. Efter tre år här i femman vill vi uppåt igen. På sikt finns det även möjlighete­r att avancera länge än så, det finns bra kvalité i laget och det ser bra ut underifrån. Anders Ekström

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden