Mitt i Upplands Väsby

Överlägsna BSK vägrar förlora

BSK är fortsatt överlägsna i division 1-spelet och har bara tappat två poäng. Men damlaget är långt ifrån nöjda med året hittills. I höst ska de verkligen se till att hålla hela linan ut. – Sanningen är ju att vi inte vunnit någonting än, säger tränaren

-

Man får gå tillbaka till den 12 maj för att hitta det senaste poängtappe­t. Bollstanäs SK går onekligen fram som en slåttermas­kin i ettan, gör mängder med mål (85) och knappt släppt in några (10). Kort och gott: BSK är överlägsna i serien så långt och bara tappat två pinnar hittills.

Tränaren Kalle Fremdling är givetvis nöjd så här långt.

– Augusti var en riktigt bra månad. Vi fortsätter att utvecklas åt rätt håll, säger han.

Kalle tycker dessutom att de gulgröna ser ännu bättre ut nu än i första halvans sluttamp.

– Ja, jag tycker vi tagit upp oss ett snäpp sedan i våras. Jag tycker tjejerna har klivit upp någon nivå individuel­lt och då blir det ju skillnad även för kollektive­t, säger Fremdling som kom 2015 till klubben. Under andra halvan, nu under sensommarn, har toppkonkur­renterna GUSK, Gefle och Bele Barkarby alla slagits med stora siffror. Så även Älvsjö och Tyresö (spelar i en annan division 1-serie) i cupspel.

Med fem matcher kvar i seriespele­t leder BSK med hela 13 poäng. I lördag blev det 3-1 (1-1) hemma mot Korsnäs och serieseger­n är nu nära.

– Det är bara att fortsätta gasa. Vi är där vi vill vara just nu men vi har inte vunnit ett skit än, det vet både vi ledare och tjejerna själva. Nu gäller det att vi bibehåller vår spelstatus och den nivå vi har just nu. Inte nöja oss med detta. Ni har varit överlägsna i serien, hur gör ni för att bibehålla nivån säsongen ut? – Det är inte helt enkelt, det kommer säkert några prestation­sdippar. Men vår största fiende är vi själva. Det är vi som ska sätta tempot och hålla nivån, det är budskapet alla bär med sig. Alla i laget har ett eget intresse att utvecklas så det är viktigt att fortsätta vara ödmjuka och jobba hårt.

– Sanningen är ju att vi inte vunnit något än, så det gäller att bibehålla den höga kvalitén på match och träning ända tills vi summerar säsongen. Vi har höga ambitioner och vill vinna serien och sedan avancera i systemet. Vi vill upp. Kalle Fremdling. Inget är klart än, men det mesta talar ju för att Bollstanäs vinner serien. I kvalet står det redan färdigt att Morön blir kvalmotstå­ndare för seriesegra­ren i division 1 norra Svealand. Skellefteå­gänget har vunnit alla matcher hittills i den norra ettan.

– De har många rutinerade spelare som har ett förflutet i damallsven­ska Sunnanå. Överlag har de mycket kvalité. Vi har inte fördjupat oss i dem än, men det får vi se till att göra innan dess. Men vi har fokus på serien just nu och det jobb vi har framför oss där.

På lördag väntar bottenlage­t Avesta borta i den 18:e omgången. Anders Ekström

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden