Mitt i Upplands Väsby

Målfarliga ”Lollo” vill hålla hela vägen till elitettan

- FOTO: ANDERS EKSTRÖM

”Det gäller att fortsätta prestera och inte få några skador.”

BSK:s damer har gjort 112 mål hittills i serien. En dryg tredjedel av målen har Louise Lillbäck stått för.

– Jag är såklart väldigt, väldigt nöjd med min säsong hittills, säger målskytten.

Det blev bara tre matcher för skyttedrot­tningen Malin Elsilä Engdahl i år. Den 32-åriga lagkaptene­n var gravid och någon annan var tvungen att ta hennes roll.

En av dem som klev fram var Louise Lillbäck.

– Tidigare har vi förlitat oss på ”Mallan” och tänkt att ”hon fixar målen”, säger Louise Lillbäck och fortsätter:

– Jag tycker att jag var en av dom som klev fram och tog för mig mer nu i år. Ta möjlighete­n att få en större roll. Ja, det har 19-åringen från Bollstanäs onekligen visat i år. ”Lollo” har krutat in 33 mål hittills på 19 starter. Med det har hon gjort en dryg tredjedel av BSK:s totala målskörd 2018 och leder skytteliga­n överlägset.

– Jag är såklart väldigt, väldigt nöjd med min och lagets säsong hittills. Jag är väldigt stolt över hela laget, fortsätter Lollo. TOLV. Louise Lillbäck har hittills gjort 33 mål, vilket är tolv mer än tvåan. Dessutom har ”Lollo” gjort sju påsar i cupen.

En annan förklaring till de många målen är att hon numera bara spelar forward.

– Jag var på mittfältet ifjol och spelade mittmitt i våras. Nu är jag bara forward och överlag har jag vågat ta för mig mera. Jag utnyttjar min snabbhet och varit på rätt plats vid rätt tillfälle.

– Samtidigt har jag laget att tacka för mycket, utan laget inga mål. Överlägsna BSK dam har sedan en tid tillbaka redan vunnit serien. Den senaste matchen, borta mot Enkö- ping, satt segern visserlige­n långt inne och ett självmål räddade gröngult på övertid (2-1). Louise spelade bara drygt 20 minuter för att spara en lätt ömmande ljumske.

Två seriematch­er återstår och efter det tar kvalet uppåt vid. På tisdagen spelades det semifinal i Victoria cup mot BP (straff-förlust). Förra veckan mötte de även Hammarby i svenska cupen (1-3-förlust).

– Det är period med mycket matcher nu innan kvalet, och det är bra med flera tuffa motståndar­e såsom BP och Bajen. Det gäller att fortsätta prestera och inte få några skador.

– Alla här vill prestera trots att vi redan vunnit serien, alla är taggade för vad som komma skall. Vi har riktigt bra träningar där hela laget vill framåt och bli bättre. En bit in i oktober väntar sedan kvalet uppåt mot Morön.

– En tuff motståndar­e med många bra spelare. Men vi vet att vi är bra mot starkt motstånd och bevisat att vi klarar utmaningar.

– Vi vill gå upp till elitettan igen, det finns inget annat. Vi ska upp.

Anders Ekström

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden