Mitt i Upplands Väsby

Premien för elcykel utnyttjas främst av de rika

- FOTO: MOSTPHOTOS

ELCYKEL. ”Denna elcykelpre­mie är ett mycket typiskt exempel på den symbolpoli­tik som karaktäris­erar Miljöparti­ets agerande”, skriver signaturen S.M. Art.

Vi fick läsa vi att det är kommuner som Danderyd och Lidingö som ligger i framkant när det gäller att utnyttja premien. Man köper cykeln som en kul grej men ingen tror väl på allvar att det blir någon märkbart mindre bilkörning på grund av detta.

Nu har vi ju dessutom fått höra att bedrägerie­rna i denna business är många och kostsamma att försöka reda ut. Här har vi ytterligar­e onödiga kostnader som ska bäras av skattebeta­larna. Denna elcykelpre­mie är ett mycket typ- iskt exempel på den symbolpoli­tik som karaktäris­erar Miljöparti­ets agerande.

Man talar ofta om att det kostat MP mycket att ingå i regeringen. Men även det omvända gäller. Sossarnas eftergifte­r till MP har kostat S många röster som gått till andra partier. Under det sista halvåret av mandatperi­oden tillmötesg­ick S sin tunga ryggsäck MP med ett flertal ogenomtänk­ta förslag som klart lett till röstförlus­ter. Här ett citat från en gymkamrat: ”Om jag skulle rösta en gång till på sossarna så skulle det krävas ett mot vite skriftligt löfte att man inte drar in MP i regeringen”. Jag tror många skriver under på detta.

Bedrägerie­rna i denna business är många.

S.M. Art

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden