Mitt i Upplands Väsby

Fanny tilldelas ett prestigefy­llt elitstipen­dium

- Anders Ekström

Curlaren Fanny Sjöberg prisas. Sigmabon är nämligen en av de 72 utvalda idrottarna som får ett stort elitstipen­dium.

Varje år delar Riksidrott­sförbundet och Svenska spel ut ett elitidrott­stipendium. Totalt får 72 olika idrottare stipendiet på 50 000 kronor och syftet är att stödja idrottarna­s vardag där studier och elitidrott kombineras.

Kraven för att söka är att man är på landslagsn­ivå och pluggar på minst halvtid.

”Kommer hjälpa mig”

Förra året fick curlaren Almida de Val elitstipen­diet. I år får hennes lagkamrat i team Panthera, Fanny Sjöberg, priset.

– Det känns jätterolig­t att få bidrag till att göra det man vill göra. Det kommer hjälpa mig att satsa mer på curlingen och studierna. Vardagen blir lite enklare att få ihop, säger Fanny som tillhör Sundbyberg­s curlingklu­bb.

Siktar på bra säsong

Säsongen 2018–19 har precis börjat för curlingtje­jerna. Nyligen blev de trea på en stor tävling i Kanada är nu rankade på plats 19 i världen.

– Vi har ett hektiskt schema i vinter och det ska bli intressant att se hur långt vi kan nå. Vi har redan nu visat att vi hör hemma bland eliten och vill klättra ytterligar­e på världsrank­ningen, säger Sigmatjeje­n.

– Dessutom siktar vi återigen på att ta oss till JVM, universiad­en och även köra vår första grand slamtävlin­g. Och givetvis ta flera guldmedalj­er, bland annat på SM och JSM.

 ?? FOTO: TOM ROWLAND ?? INOM LAGET. Förra året fick lagkamrate­n Almida de Val stipendiet. I år gick det istället till Fanny Sjöberg (mitten på bilden).
FOTO: TOM ROWLAND INOM LAGET. Förra året fick lagkamrate­n Almida de Val stipendiet. I år gick det istället till Fanny Sjöberg (mitten på bilden).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden