Mitt i Upplands Väsby

Mopedgäng rånar yngre i Bollstanäs.

- Charlotte Arwedsson 070-787 20 78 charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

VÄSBY

Den som vill bada i Fysingen i sommar gör klokt i att inte ta bilen. Den parkerings­plats som finns intill sjön ligger numera på privat mark och risken för p-böter är stor.

Sommaren är i full gång och många Väsbybor vill ut och bada. Kommunen har rustat upp Sättrabade­t för att avlasta Kairobadet, och man kan även ta ett dopp i Bollstanäs och i Fysingen.

Men någon allmän parkerings­plats finns inte längre vid Fysingen. Den tidigare parkerings­platsen, med cirka sju p-platser, ligger numera på privat mark. Ägare är bygg- och fastighets­bolaget Savana, som infört parkerings­förbud i hela området.

Flera Väsbybor har bittert fått erfara detta sedan de blivit lappade. Och många är upprörda över bristen på parkerings­platsmöjli­ghet nära naturbadet.

– Nu när man ska hålla avståndet så tycker jag att kommunen borde ta sitt ansvar för att hjälpa till. I stället för att alla ska trängas vid Kairo, Sättra och Bollstanäs så borde man göra det lättare för alla att bada även vid naturbaden, säger Anna Wettergård, som gärna badar i Fysingen.

Rekommende­rar buss

Hon menar att det är svårt att cykla till badet med två små barn.

– Det har alltid funnits en parkerings­plats vid Fysingen, och jag tycker att kommunen kunde hyra in sig där och låta den finnas kvar åtminstone över den här sommaren, när läget nu är så exceptione­llt.

Upplands Väsby kommuns gata- och parkenhet låter meddela att det tyvärr inte längre finns någon parkering vid Fysingen. De rekommende­rar besökarna att ta sig till naturbadet med cykel eller buss 568 till Gamla lasarettsv­ägen och promenera därifrån.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? P-FÖRBUD. På parkerings­platsen strax intill sjön Fysingen i Väsby råder p-förbud. Marken ägs numera av bygg- och fastighets­bolaget Savana som infört parkerings­förbud i hela området.
FOTO: PRIVAT P-FÖRBUD. På parkerings­platsen strax intill sjön Fysingen i Väsby råder p-förbud. Marken ägs numera av bygg- och fastighets­bolaget Savana som infört parkerings­förbud i hela området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden