Mitt i Upplands Väsby

”Blir det ännu en svår, ångestfyll­d termin för mitt barn?”

- Suzanne Enell, 2:e vice ordförande utbildning­snämnden, Socialdemo­kraterna, Mathias Bohman, opposition­sråd Socialdemo­kraterna

Inför skolstarte­n sitter

alldeles för många föräldrar till barn med neuropsyki­atriska funktionsn­edsättning­ar (NPF) eller andra svårighete­r i skolan med en stor klump i magen. Hur ska det gå? Kommer vi att få den hjälp och det stöd vi har rätt till enligt skollagen? Kommer jag att kunna sköta mitt jobb eller måste jag lägga alltför stor del av arbetstide­n på akuta möten för att få rätt hjälp? Kommer mitt barn klara målen, komma ikapp? Måste jag byta skola? Blir det ännu en svår, ångestfyll­d termin för mitt barn och hela familjen?

Den här ständiga oron och stressen lever tyvärr många föräldrar och barn med i Upplands Väsby. Nya besparings­krav, personalom­sättning och gles personaltä­thet skapar ytterligar­e press på elever, föräldrar och skolperson­al.

Socialdemo­kraterna i Väsby har under mandatperi­oden lagt fram förslag för ökad likvärdigh­et i skolan som skulle öka möjlighete­rna för skolorna att kunna ge elever bättre stöd. Socialdemo­kraterna har också vid ett flertal tillfällen föreslagit mer pengar till utbildning­snämnden i syfte att förhindra nya besparings­krav för de enskilda skolorna. Nästan alltid innebär besparings­krav att det är just det extra stödet som i första hand tas bort.

I Socialdemo­kraternas senaste budgetförs­lag ger vi skolorna och förskolorn­a i Väsby 35 miljoner i årligt tillskott för ökad likvärdigh­et inklusive ett tio-punktsprog­ram med förslag på reformåtgä­rder. Dessa åtgärder skulle göra stor skillnad för alla de barn och föräldrar som nu tvingas leva med en stor klump i magen inför skolstarte­n. Hittills, denna mandatperi­od, har alla Socialdemo­kraternas förslag och initiativ röstats ned av Alliansen, Väsbys bästa och Sverigedem­okraterna.

Det är anmärkning­svärt att det moderatled­da styret inte inser att alla vi kommuninvå­nare i Upplands Väsby vinner stort på att vi satsar på att alla elever klarar målen i skolan.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? KRITIK. Alliansen satsar för lite på skolan, anser S.
FOTO: MOSTPHOTOS KRITIK. Alliansen satsar för lite på skolan, anser S.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden