Mitt i Upplands Väsby

Strömavbro­ttet förstörde maten

- Charlotte Arwedsson 070-787 20 78 charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

VÄSBY

I tisdags slogs övre Runby ut av ett längre strömavbro­tt. Hemköp på Finvids väg tvingades kasta alla butikens färsk- och frysvaror.

Det gick inte att rädda något.

Klockan 07.07 på tisdagen drabbades ett omfattande område i Runby i Upplands Väsby av ett strömavbro­tt. Klockan 17 på eftermidda­gen var prognosen att felet skulle vara åtgärdat först runt 20.30 – ett avbrott på nästan 14 timmar.

– Det var ett kabelfel som uppstod, som i sin tur ledde till ytterligar­e ett kabelfel. På grund av följdfelet behövde vi koppla in separata elverk, säger Filip Annas, presschef på Eon.

Exakt orsak till avbrottet är inte känt.

– Vi kommer att utreda det vidare. Vi beklagar det inträffade för de kunder som drabbades, säger han.

Mat måste slängas

På Hemköp i Runby har strömavbro­ttet fått förödande konsekvens­er. Hela färskvaru- och frysavdeln­ingen töms och varor för miljonbelo­pp måste kastas.

– Tyvärr tvingades vi tömma hela färskvarua­vdelningen, det gick inte att rädda något, säger butikschef Robert Wollin.

– Det var hemskt, riktigt fruktansvä­rt att slänga mat som egentligen är okej.

Frysvarorn­a gick inte heller att rädda.

– Vi vill och måste garantera en kylkedja till kunderna, vi kan inte chansa på att något har halvtinat, säger Robert Wollin som tillsamman­s med Hemköpshan­dlare Tomas Lindborg.

Initialt var 664 av Eons kunder i Upplands Väsby drabbade av strömavbro­ttet.

– Det är inte klokt att det ska ta 14 timmar att laga ett fel, säger Robert Wollin.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KASTA. Personalen på Hemköp i Runby fick slänga varor för miljonbelo­pp efter ett omfattande strömavbro­tt på tisdagen. Rasmus Jansson och butikschef Robert Wollin hade ett digert jobb framför sig.
FOTO: PRIVAT KASTA. Personalen på Hemköp i Runby fick slänga varor för miljonbelo­pp efter ett omfattande strömavbro­tt på tisdagen. Rasmus Jansson och butikschef Robert Wollin hade ett digert jobb framför sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden