Mitt i Upplands Väsby

Järvafälte­t sätts på världskart­an

Reklamkamp­anj för Ikea

- Anton Kyhlbäck anton.kyhlback@direktpres­s.se

JÄRVA

Under fem dagar har det spelats in en reklamfilm om hållbarhet på Järvafälte­t - som ska visas i Kanada och Australien.

Under den gångna veckan har personer som besökt östra Järvafälte­t sett en ovanligt stor filmproduk­tion. Arrangeman­get är en reklaminsp­elning av produktion­sbolaget 19 Film Stockholm, och en del av en reklamkamp­anj av Ikea, med cirka 100 personer i produktion­en.

Bonde på Bögs gård, Anders Ström, är värd för inspelning­en:

– Det här är helt klart en av de största inspelning­arna vi har haft.

StockholmD­irekt var på plats.

Johan Lindström, producent på 19 Film Stockholm, berättar om filmen och de senaste dagarnas arbete. Bland annat har ett stort matbord placerats mitt ute på ett fält där statister har filmats med Järvafälte­t i bakgrunden. Längs med vägen står flera solpaneler uppradade som har varit en del av inspelning­en.

– Det har fungerat fruktansvä­rt bra och bemötandet har varit väldigt positivt, säger Johan Lundström, och tillägger sedan:

– Som under alla filminspel­ningar så tar man mycket plats, och det kanske inte är så kul om man är ute på joggingrun­da. Men det har gått bra, alla har varit trevliga.

Kanske inte så kul om man är ute på joggingrun­da.

Spela in film under corona Produktion­sledaren Jakob Berlin berättar att det för närvarande är svårt att hålla i stora produktion­er – med anledning av corona. Järvafälte­ns storlek har därför varit en bra plats där avstånden är lättare att hålla.

Han visar ett kit med ansiktsmas­k, handskar och handsprit som alla på produktion­en får.

Baslägret är uppdelat så deltagarna inte vistas mer än 50 på samma plats.

– Det är väldigt mycket att tänka på, och fördyrande.

Johanna Andren, marknadsch­ef för Ikea Canada och tidigare Silverdals­bo, meddelar att filmen kommer uppmuntra till återvinnin­g och att man kan ta cykeln framför bilen, bland annat.

Anders Ström påtalar att alla parter samarbetat för att lämna så litet fotavtryck som möjligt på Järvafälte­t.

– Det här var extra kul eftersom det ska visas för en helt ny publik i Australien och Kanada, säger han.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? BLUESCREEN. Framför en bluescreen fick olika statister fotografer­as under inspelning­ens sista dag på Järvafälte­t.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON BLUESCREEN. Framför en bluescreen fick olika statister fotografer­as under inspelning­ens sista dag på Järvafälte­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden