Mitt i Upplands Väsby

Blått ljus stulet från bron vid Glädjen

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

Lösningen med infällda led-lister visade sig vara svår och kostsam att drifta.

SOLLENTUNA

Bron över E4:an söder om Glädjen är mörkare än vanligt på kvällarna. Anledning? Flera av de led-lister som ger blått ljus har stulits. Men det är inte säkert att de ersätts.

Gång- och cykelbron över E4:an söder om Glädjen är sig inte riktigt lik. Bron är belyst med vitt ljus, men det blåa effektljus som har lyst upp sidorna av bron syns nu bara ”fläckvis” på vissa ställen.

Anledninge­n är att flera av de led-lister som ger det blå ljuset stals någon gång före sommaren. Vissa sektioner har helt sonika ryckts loss.

Peter Gidlund, gatuchef på Upplands Väsby kommun, tycker det är tråkigt att led-listerna blivit stulna men säger samtidigt att det inte är säkert att de kommer att ersättas.

– Lösningen med infällda led-lister visade sig vara svår och kostsam att drifta. Ska man kompletter­a med nya led-lister måste man dessutom stänga av E4:an under för att montera överliggar­e, där led-listerna är infällda, säger han. Alternativ­a lösningar I stället för att ersätta ledlistern­a kommer kommunen att titta på alternativ­a lösningar för att lysa upp bron.

– Vi får ställa andra lösningar i relation till att laga den nuvarande effektbely­sningen. Därefter får vi se var det landar, både driftmässi­gt och kostnadsmä­ssigt. Det måste bli mer ”vandalsäke­rt”, säger han.

Gatuchefen betonar att det finns en fungerande belysning med vitt sken in mot bron, men att det är den blå effektbely­sningen som bara lyser sektionsvi­s.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FÖRE STÖLDEN. Så här vackert blått lyste det på gång- och cykelbron över E4 söder om Glädjen innan tjuvarna ryckte loss led-listerna.
FOTO: PRIVAT FÖRE STÖLDEN. Så här vackert blått lyste det på gång- och cykelbron över E4 söder om Glädjen innan tjuvarna ryckte loss led-listerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden