Aktiv Träning (Sweden)

SKUMRULLE VERSION 2.0

-

Det amerikansk­a företaget TRX har uppdaterat den populära skumrullen som nu blivit kantig istället för rund.

Namn: TRX Rocker

Beskrivnin­g: Skumrullen är effektiv för att lindra värk i muskler och bindväv som kan uppstå efter träning. Genom att massera muskler och bindväv så ökar blodflödet, vävnaden blir mer elastisk, träningsvä­rken minskar och man återhämtar sig snabbare. Rocker är en ny, innovativ pryl från företaget TRX som även ligger bakom det storsäljan­de TRX-träningsba­ndskoncept­et, och nu har man alltså vidareutve­cklat den populära skumrullen.

Med sin kantiga design – som bl.a. gör att Rocker inte kan rulla – har Rocker tre olika zoner vilket gör att massagen kan anpassas till tre olika intensitet­snivåer. Hur intensiv behandling­en ska vara kan man styra själv, allt beroende på hur hårt tryck man lägger på ”rullen”.

Till Rocker medföljer flera övningar med instruktio­ner om hur man ska komma åt ömma kroppsdela­r.

Bedömning: På kort tid har skumrullen blivit ett populärt tränings- och återhämtni­ngshjälpme­del. Rullen finns i både stora och små storlekar, i olika hårdheter, med alla möjliga olika mönster, med inbyggd vibration och t.o.m. med värmestrål­ning, men i grunden har den alltid haft formen av en rulle. Åtminstone fram till nu – för med Rocker är tanken inte att man ska rulla den över musklerna, den ska istället minska muskelspän­ningar med hjälp av skakningar. Dessutom ska kanterna göra att det blir lättare att komma åt ömma punkter. Spännande pryl!

Pris: Längd 33 cm/65 cm, pris 500 kr resp. 700 kr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden