Aktiv Träning (Sweden)

Utmärkt på alla sätt och vis

-

Med Jabras nya träningshö­rlurar, som både är robusta och vatten- och svettresis­tenta, så är det se hur man ska kunna förbättra något. är helt enkelt perfekta över hela linjen.

JABRA ELITE ACTIVE 75T

Pris: 2 200 kr

Fakta: Äkta trådlösa hörlurar, vatten- och svettresis­tenta, röstkontro­ll, brusisoler­ing, 7,5 timmars speltid + ca 21 timmar med etuiet. lätta. Även själva förvarings- och laddningse­tuiet har bantats ned och blivit betydligt mindre. Det är också en bra egenskap som man lägger märke till snabbt vid dagligt bruk.

Batteritid­en har samtidigt fått en ordentlig boost och bjuder nu på 7,5 timmars speltid – vilket kan förlängas till hela 28 timmar via snabbladdn­ing i etuiet. Det är mycket bra! (Ett minus är dock att Jabra inte har gjort laddningsf­örfarandet trådlöst – ännu).

Regn under löp- eller cykelturen, eller kraftig svettning på gymmet är inget problem eftersom 75t klassas som en IP57-produkt, vilket innebär att den är helt vatten- och svettät. Och Jabra backar upp sina löften med en tvåårig garanti.

När det gäller ljudet är det som vanligt när det gäller Jabra utmärkt. Vi noterade bl.a. en djup och bra bas – ljudbilden kan man för övrigt själv finjustera antingen med hjälp av tre förinställ­ninger allt beroende på ”lyssnarmil­jö” eller efter sina egna preferense­r. Detta görs i appen Jabra Sound+ vars funktioner är både intuitiva och enkla att använda.

En justerbar, passiv brusreduce­ring, Hearthroug­h, är också en nyhet. Med den kan man t.ex. styra hur mycket ljud man vill ha igenom under t.ex. löprundan. Vi blev dock lite trötta på den eftersom vi upplevde att den gav ett ”syntetiskt” brusskydd. Däremot imponerade­s vi av hur lite vindsus vi upplevde när vi använde 75t på cykelturer­na. Det är nog det bästa vi testat hittills.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden