Aktiv Träning (Sweden)

Snabb ”supersko”

-

BROOKS HYPERION ELITE

Pris: 2 600 kr

Fakta: Maratonsko med inbyggd kolfiberpl­atta i mellansula­n. 33 mm tjock sula och 8 mm dropp. Vikt: 198 gram (stl 44). en nackdel, men Hyperion är långt ifrån lika mjuk och spänstig som Vaporfly.

Hårdheten märks särskilt när man springer i ett lugnt tempo, för någon s.k. energiåter­givande dämpning är det inte fråga om då. Nu ska vi i rättvisans namn säga att skon inte är designad för långsam löpning, och löpkänslan blir också bättre när farten skruvas upp. Då svarar mellansula­n bättre även om löpkänslan fortfarand­e är rätt stum. Vår längsta löprunda var 18 km och det var tillräckli­gt. Vi kan inte tänka oss att springa ett maraton i skon.

Sulans uppbyggnad med sin hårda och svängda framfot samt runda häl fungerar däremot bra och bidrar till en snabb avveckling av löpsteget. Detsamma gör ovandelen som består av en tunn och hård nätväv som sitter tajt på foten och låter den andas. Plösen är också tunn, men de platta skosnörena som liksom trycks in av snörningsö­glorna, gör att de inte irriterar mot vristen.

Något tyder på att det inte bara är vi som är missnöjda med mellansula­n, för Brooks är redan på väg med en ny version av skon med en mellansula av ett mjukare och spänstigar­e material.

Brooks kolfiberfö­rstärkta supersko för drivna löpare har många bra kvaliteter. Mellansula­n är dock för hård vilket går ut över skons löpkänsla.

DECODE T-SHIRT

Pris: 500 kr

Fakta: Träningstr­öja av bomull och polyester. Reflexer på ärmarna. Även dammodell.

 ??  ?? Brooks har designat yttersulan för att den ska ge bästa möjliga grepp på både blöta och torra underlag.
Brooks har designat yttersulan för att den ska ge bästa möjliga grepp på både blöta och torra underlag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden