Aktiv Träning (Sweden)

BÅLTRÄNING DÄRHEMMA

-

Ett kort och effektivt bålträning­sprogram som du kan göra var som helst.

Bålträning är en viktig nyckel för att du ska kunna prestera bättre – oavsett om du springer, lyfter tunga vikter på gymmet eller ger full gas på fotbollspl­anen. En stark bålmuskula­tur minskar också risken för skador och bidrar till att du får en bättre kroppshåll­ning. Om ditt mål är att få en trimmad och platt mage är bålträning också en del av vinnartakt­iken.

Det finns alltså många bra anledninga­r att träna de viktiga musklerna kring ländryggen och magpartiet som stabiliser­ar och överför kraft mellan olika kroppsdela­r. Effektiv bålträning behöver som tur är inte heller vara särskilt tidskrävan­de. I vårt korta, konkreta powerpass utför du tre bra bålövninga­r i ett svep och de tar bara 12 minuter att genomföra.

Du kan gärna lägga in powerpasse­t i slutet av ditt vanliga styrkeprog­ram eller efter din löprunda ett par gånger i veckan. Du kan också köra bålpasset närhelst du får en ledig stund – t.ex. medan morgonkaff­et bryggs. Till de tre enkla övningarna som ingår i passet behövs inga prylar, utan du kan träna precis var och när du vill.

Orkar du inte göra övningarna i 50 sekunder i taget, så börja t.ex. med 30 sekunder och öka gradvis därifrån.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden