Aktiv Träning (Sweden)

Avancerad aktivitets­mätare

-

Active Zone Minutes FITBIT CHARGE 4

Pris: 1 700 kr

Fakta: Fitnessmät­are med inbyggd gps och pulsmätare.

Fjärde generation­en av Fitbits avancerade aktivitets­mätare Charge har fått en gps. Det är en nyhet som innebär att du kan mäta fart och distans under t.ex. löp- eller cykelturen utan att mobilen behöver följa med. Det tycker vi är bra. Vi har testat gps:en på en rad uppmätta rundor och den visade sig mäta mycket exakt. Avvikelsen ligger på 1–4 procent, vilket är i nivå med gps-klockor i mellanpris­klassen.

Med det sagt är det alltså inte fråga om någon träningskl­ocka. Skärmen är mycket liten och navigering­en i menyerna sker genom att man svajpar upp och ned eller åt sidan. Det funkar, men är lite besvärligt med hög puls och svettiga fingrar. Förutom gps:en är det mesta som det brukar vara när det gäller Fitbit. Det innebär bl.a. bra intuitiv navigering och en utmärkt app som håller koll på all hälsodata. Klockan har fått en bättre sömnregist­rering samt betalfunkt­ion och en ny funktion kallad Active Zone Minutes, som genom färgkoder visar hur hårt man har tränat.

 ??  ?? Klockan mäter puls och visar via färgkoder och hur hårt man har jobbat.
Klockan registrera­r allt från löpning via cykling till simning i bassäng. ”Urtavlan” ändras via appen, men allt är i svartvitt.
Klockan mäter puls och visar via färgkoder och hur hårt man har jobbat. Klockan registrera­r allt från löpning via cykling till simning i bassäng. ”Urtavlan” ändras via appen, men allt är i svartvitt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden