Aktiv Träning (Sweden)

Skakig massage

-

TRX ROCKER

Pris: 500 kr resp. 700 kr

Fakta: Innovativ skumrulle med tre olika intensitet­szoner för smärtlindr­ing. Finns i storlekarn­a 33 cm och 65 cm. van användare av olika skumrullar är detta minst sagt en något annorlunda upplevelse. Ja, man kan faktiskt börja med att helt glömma det sätt man brukar använda skumrullen på – och tänka helt nytt. Det krävs således en del tillvänjni­ng, men Rocker är också en hård och effektiv problemlös­are när det gäller att lindra ömma punkter och muskelspän­ningar.

Det krävs att man ligger och rör sig lite fram och tillbaka för att man ska kunna bearbeta och mjuka upp ett litet område av kroppen i taget. Det funkar riktigt bra – även om det tar en hel del tid om man vill gå igenom hela kroppen. Särskilt den stora ”spetsen” går djupt in i musklerna, och där lär man sig snabbt att dosera sin kroppstyng­d.

Däremot är långa rullningar upp längs ryggraden och på benen – som ju är en riktig höjdare med en vanlig skumrulle – inte möjliga att göra. Om du vill värma upp musklerna inför en träning eller mjuka upp dem efteråt är den alltså inte helt perfekt.

Även om Rocker är halksäker så gör den speciella formen med olika zoner ändå att den måste placeras exakt rätt. Vi upptäckte snabbt att det är bäst att hålla i var ände av rullen och styra rörelserna på så sätt.

Edge The

Det krävs en viss tillvänjni­ng och en del träning för att utnyttja den här mycket innovativa och icke-rullande ”skumrullen” från TRX.

ADV ESSENCE SHORT TIGHTS

Pris: 400 kr

Fakta: Korta löpartajts med ficka på sidan.

DECODE TANK

Pris: 450 kr

Fakta: Tunt linne med extra luftig rygg och svetsade sömmar.

Det finns definitivt mycket bra att säga om Under Armours

Rush Tee. Polyester- och elastanbla­ndningen är supermjuk och skön mot huden. De platta, mjuka sömmarna irriterar inte det minsta och detaljerna av luftigare material på ryggen, under ärmarna och över axlarna gynnar både ventilatio­nen och designen.

Men när det gäller passformen finns det mer att önska. Den är helt enkelt dålig, och vi har svårt att föreställa oss en kroppsform på vilken tröjan sitter bra. Den är A-formad och mycket smal i midjan och bred över höften. Det är inget vi gillar, men det är också en smaksak. Problemet är snarare att tröjan är extremt smal över bröstkorge­n och över axlarna, samtidigt som ärmarna är för långa och vida. Våra testare är inte direkt storbystad­e, men trots det stramade tröjan över bysten medan ärmarna fladdrade. Det kan UA göra bättre.

 ??  ?? Zonen med de flesta och lägsta räfflorna passar till lätt massage och avslappnin­gsövningar. Nästa ”steg” ger djupare muskelmass­age.
Den stora kanten –
– är tänkt att användas för att komma åt riktigt djupa och ömma triggerpun­kter, och nå vissa av de områden som kan vara svåra att behandla med en vanlig, cylinderfo­rmad skumrulle.
Zonen med de flesta och lägsta räfflorna passar till lätt massage och avslappnin­gsövningar. Nästa ”steg” ger djupare muskelmass­age. Den stora kanten – – är tänkt att användas för att komma åt riktigt djupa och ömma triggerpun­kter, och nå vissa av de områden som kan vara svåra att behandla med en vanlig, cylinderfo­rmad skumrulle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden