Aktiv Träning (Sweden)

STORT TEST.

-

Vi testar en rad prisvärda träningskl­ockor med gps som är bättre än äldre och dyrare modeller.

Hur bra träningskl­ocka kan man få för 3 500 kr? En riktigt bra klocka faktiskt! Utveckling­en går i en rasande fart och många av dagens billigare klockor är bättre än många äldre och dyrare modeller. Vi har testat några prisvärda gps-klockor.

Förutom ett par bra skor har gps-klockan efterhand blivit löparens viktigaste träningsre­dskap. Möjlighete­n att kunna hålla koll på distans, fart och intensitet och inte minst kunna dela sin insats på sociala medier är något som många löpare uppskattar.Traditione­llt sett är en gps-klocka en rätt dyr investerin­g, och de senaste och mest avancerade modellerna kostar runt 8 000 kr. Men många billigare gps-klockor fungerar också bra. Överraskan­de bra, faktiskt. Genom åren har tekniken och funktioner­na i de dyrare klockorna förts vidare till andra modeller, samtidigt som värstingsm­odellerna har blivit mycket billigare.

Det är med andra ord imponerand­e att se hur bra gps-klockor man kan få tag i för 3 500 kr år 2020. Det handlar om avancerade klockor som tillfredss­täller även den mest kräsne idrottare. Och det är inte bara gps-giganten Garmin som levererar. Nya aktörer som Coros och Sigma samt gamla hederliga Polar utmanar på allvar – både när det gäller pris, kvalitet och funktioner.

Alla klockorna har testats med den senaste hårdvaran som funnits vid testtillfä­llet (juni och juli). Våra testare har både använt klockorna till vardags, när de har sovit och till träning. Vi har främst testat klockorna i samband med löpträning och cykelträni­ng och endast i begränsat omfång vid andra träningsfo­rmer. Våra testare har dels fått ta ställning till hur klockorna fungerar till vardags, dels hur de fungerar att använda vid träning. Det sistnämnda har vi lagt mest tonvikt vid – särskilt när det gäller hur praktiska klockorna är att använda när tempot är högt och svetten rinner. Dessutom har våra testare granskat hur bra möjlighete­r man har att djupanalys­era sina träningsda­ta efter träningspa­ssen.

 ??  ?? 46
46
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Den senaste generation­en gps-klockor är ytterst kompetent och har nog med funktioner för att tillfredss­tälla den mest kräsne idrottare.
Den senaste generation­en gps-klockor är ytterst kompetent och har nog med funktioner för att tillfredss­tälla den mest kräsne idrottare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden