Alingsås Tidning

Tre åtalas efter inbrott i Ål in g sås restaurang­er

- Johan Hallberg johan.hallberg@alingsasti­dning.se

Uppmärksam­made inbrott i två Alingsås restaurang­ers e rutat t vara upp klarade–åklagare väcker nu åtal mot två män och en kvinna.

Under en tidsperiod på en dryg vecka utsattes de båda restaurang­erna Sallys och Amvrosia under fjolåret för inbrott. Tillvägagå­ngssättet var liknande vid båda inbrottet: gärningspe­rsonerna krossade rutor, tog sig in en av restaurang­erna och försvann sedan med alkoholdry­cker. Vid det senare inbrottet, på Amvrosia, greps en kvinna som fanns kvar inne i restaurang­en när polis anlände.

Tagen på bar gärning erkände hon inbrott, men uppgav att avsikten inte var att stjäla.

– Jag erkänner men hade inte avsikt att ta något, sa kvinnan direkt efter gärningen i polisförhö­r där hon också uppgav att två killar varit drivande.

– Det var de som kom på den idén. De frågade om jag ville följa med, säger kvinnan som uppger att ”killarna drog och lämnade mig” när det plockat på sig alkohol i restaurang­en.

Utredninge­n resulterad­e i att misstankar­na riktades mot två killar, 20- och 21 år. De har i förhör erkänt inbrottsst­ölden på Amvrosia och förklarat att de var ute efter alkohol. Den äldre av männen fick under polisutred­ningens gång också en öppen fråga om han hade något att säga om inbrottet på Sallys.

Hans reaktion var då att fråga förhörsled­aren ”Visste du om det också?”. Därefter har de båda männen erkänt sig skyldiga även den inbrottsst­ölden. I den delen finns ingen misstänkt medgärning­sman.

Ett par veckor efter restaurang­inbrotten utsattes även Sweets konfektyr för inbrott. Polis som larmades ut till det inbrottet fick via övervaknin­gskameror en bild på gärningsma­nnen. Det visade sig då vara den 21-årige mannen som gjort inbrottet och han greps odramatisk­t vid järnvägsst­ationen.

På sig hade han då bland annat cigarrer som stulits i butiken. Även det är en gärning som han har erkänt sig skyldig till, och han har i polisförhö­r förklarat att inbrottet gjordes i ”stundens ingivelse”.

Den nu åtalade 21-åringen åtalas nu även för inbrott där han har krossat en ruta i en taxibil och bland annat stulit en mobiltelef­on och en plånbok. Även den gärningen har han erkänt.

” Det var de som kom på den idén. De frågade om jag ville följa med

Kvinna i förhör

 ?? BILDER: POLISEN ?? Under en tidsperiod på drygt en vecka utsattes de båda restaurang­erna Sallys och Amvrosia för inbrott.
BILDER: POLISEN Under en tidsperiod på drygt en vecka utsattes de båda restaurang­erna Sallys och Amvrosia för inbrott.
 ?? ?? De misstänkta inbrottstj­uvarna tog sig in genom att krossa restaurang­ernas fönsterrut­or.
De misstänkta inbrottstj­uvarna tog sig in genom att krossa restaurang­ernas fönsterrut­or.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden