Alingsås Tidning

Bil voltade av vägen – föraren misstänks för brott

- Hanna Dahlström

En bil voltade av väg 190, norr om Sollebrunn, på onsdagsmor­gonen. När polisen gjorde husrannsak­an i bilen hittade man narkotiska preparat och föraren är nu misstänkt för drograttfy­lleri.

Larmet kom vid klockan 08.25 på onsdagsmor­gonen och rörde en singelolyc­ka på väg 190 i höjd med Ängalund, norr om Sollebrunn. Räddningst­jänst ryckte ut med fyra enheter och även ambulans larmades ut.

En person färdades i den aktuella bilen, som ska ha voltat.

– Där har vi en bil på taket i diket. Föraren ska vara ur och vi håller på och kontroller­ar om det är något läckage, säger larm- och ledningsop­eratören på räddningst­jänsten vid en initial kontakt.

Även polis larmades till platsen och föraren, en man i 40-årsåldern, misstänks för drograttfy­lleri. Polisen gjorde en husrannsak­an i den aktuella bilen och att man då hittade narkotiska preparat i denna.

Men vad för misstänkt narkotika och hur mycket som hittades vill polisen inte gå ut med. Inte heller vill man säga något om det kan bli aktuellt med andra utrednings­åtgärder, som exempelvis någon mer husrannsak­an.

– Jag kan inte avslöja det i nuläget. När det gäller narkotikaä­renden är vi ganska försiktiga med den mesta, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstales­person.

Alingsåspo­lisen uppger senare att insatsen är avslutad och att inga fler utrednings­åtgärder är planerade i nuläget. Den misstänkta narkotikan är nu tagen i beslag.

Föraren ska ha klarat sig oskadd, enligt polisen, och han togs med för provtagnin­g. Enligt stationsbe­fälet i Alingsås ska mannen inte vara känd av polisen sedan tidigare.

Det rådde stor trafikpåve­rkan på platsen under räddningsa­rbetet, enligt Trafikverk­et, men vid klockan 09.30 meddelade räddningst­jänsten att de hade lämnat platsen.

”Det råder mycket halt väglag på sträckan”, uppgav Trafikverk­et på sin hemsida.

– Ja, det stämmer. Vi har fått till oss det att ska ha varit halt, säger Patrik Hedlund på räddningst­jänsten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden