Alingsås Tidning

Senaste burgarhake­t lämnar en del att önska

- AT

Alingsås senaste hamburgerh­ak, Burger hut på Nygatan, har ambitionen att servera hamburgare inspirerad­e av äkta amerikansk street food. Restaurang­en har dock en hel del att skruva på innan de kan vinna burgarkamp­en i Alingsås.

Hamburgare, vegoburgar­e och kebab – det är vad AT:s testpanel beställer när det blivit dags att recensera käket hos Burger hut, som öppnade i Mantrams tidigare lokal på Nygatan i höstas.

Bemötandet av personalen är trevligt, det tar inte många sekunder efter att vi öppnat dörren till restaurang­en innan vi hälsas välkomna, och det är också en lugn och trevlig miljö att avnjuta sin lunch.

Maten är klar efter drygt en kvart och vi serveras vår beställnin­g, som består av en burgare med ost och bacon, en vegansk burgare samt en så kallad kebabbox, som enklast kan beskrivas som en kebabtallr­ik. Till samtliga serveras pommes frites,

och den i sällskapet som beställt baconburga­re slår även till på en tryffeldip­p till sina pommes.

Den veganska burgaren, som är ackompanje­rad av lök, sallad och dressing, är av allt att döma halvfabrik­at och brödet är för torrt. Pommesen saknar också det lilla extra. Burger hut ska dock ha plus för att de över huvud taget har en vegansk burgare på menyn, liksom en vegetarisk

i form av en halloumibu­rgare.

Den mer klassiska burgaren kommer inte heller upp i nivå. Köttpucken är överstekt och blir därför torr. Baconskivo­rna är aningen brända och tillför inte någon extra saftighet. Detta i kombinatio­n med att även brödet drar åt det torrare hållet så blir totalintry­cket ganska menlöst. Dressingen är god men

det räcker inte för att lyfta smakupplev­elsen.

När det kommer till kebabtallr­iken ser det riktigt lovande ut när tallriken med kebab, pommes och sallad hamnar på bordet. Pommesen håller bra klass, men tyvärr känns kebabkötte­t dåligt tillagat och är aningen “sladdrigt” i konsistens­en.

Trots anmärkning­arna på maten känns restaurang­en fräsch och trevlig att besöka och priset för lunchen är högst överkomlig­t.

 ?? ?? Burger hut ligger i Mantrams tidigare lokal på Nygatan.
BILDER: AT
Burger hut ligger i Mantrams tidigare lokal på Nygatan. BILDER: AT
 ?? ?? Ost- och baconburga­re.
Ost- och baconburga­re.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden