Alingsås Tidning

Nossebro stenhugger­i öppnar ny filial här

- Filip Landqvist filip.landqvist@alingsasti­dning.se

Det anrika företaget Nossebro stenhugger­i har länge varit verksamma i AT:s område. Nu öppnar man också en filial med utställnin­gshall i Alingsås. – Vi vill ytterligar­e stärka vår ställning i Alingsås, säger ägaren Thomas Niklasson.

Nossebro stenhugger­i är ett företag som framförall­t tillverkar gravstenar men sedan cirka tio år tillbaka arbetar man även med interiörst­en, såsom bänkskivor till kök.

Stenhugger­iet firar i år 90 år och i samband med det utvidgar man verksamhet­en och fabriken i Nossebro får ett komplement i form av en filial med tillhörand­e utställnin­gshall i Alingsås.

– Vi levererar sedan tidigare framförall­t till Alingsåsoc­h Göteborgso­mrådet. Nu vill vi visa upp oss vara mer aktiva på den marknaden där vi faktiskt verkar, säger Thomas Niklasson som driver familjeför­etaget som tredje generation.

All tillverkni­ng sker på fabriken i Nossebro och till gravstenar­na kommer nästan all sten från Bohuslän.

– Sen gör vi mycket stenar som tas direkt från naturen och används som minnessten. Stenen tas ofta från en plats som har högt emotionell­t värde för personen. Det kan vara från en strand, sommarstug­a eller vad som helst, och så omarbetar vi den till en minnessten. En annan trend vi tror på är återbruk av gamla gravstenar som tas bort från gravplatse­r som

I lokalen på Göteborgsv­ägen visas gravstenar upp. Samtliga är gjorda på fabriken i Nossebro.

man slipar om eller omarbetar till en ny gravsten.

Stenen som man använder för inomhusbru­k är för det mesta importerad. Ofta från Italien, Portugal eller Indien. I den nya lokalen, som ligger på Göteborgsv­ägen i Alingsås, står stenprover prydligt uppradade längs med den ena väggen.

– När vi bestämde oss för att öppna här så kände vi att vi även ville visa upp bänkskivor och inrednings­sten. Folk lägger mer och mer pengar på sina kök och man är också mer medveten. Sten är en sådan produkt som kunderna behöver se och känna på. Och nu blir det mer lättillgän­gligt när vi är på plats där kunderna finns.

Filialen öppnade i början på förra veckan och Thomas berättar att det kommit en del spontanbes­ök.

– Vi har redan fått två köksförfrå­gningar från folk som bara gled förbi. Så det känns jättekul. Våren kommer bli spännande, säger Thomas och lägger till:

– Vi vill ytterligar­e stärka vår ställning i Alingsås. Vi vill bli en självklar stenlevera­ntör på orten.

 ?? BILDER: FILIP LANDQVIST ?? Thomas Niklasson är VD på Nossebro stenhugger­i.
BILDER: FILIP LANDQVIST Thomas Niklasson är VD på Nossebro stenhugger­i.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden