Alingsås Tidning

Filippa sajnad av Sony Music: ”Ser ljust ut för 2023”

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

Filippa Johansson, 20, har blivit sajnad av skivbolage­t Sony Music. Den 10 februari släpps hennes första singel med musikjätte­n i ryggen. – Det känns jättestort och jättekul, säger hon.

Filippa Johansson jagar just nu lägenhet i Stockholm för fullt, med målsättnin­gen att kunna lämna Alingsås inom två månader. Bakom flyttplane­rna ligger satsningen på musiken och det egna artisterie­t, som nu växlats upp i samband med att Sony Music tog Filippa under sina vingar innan årsskiftet.

– Det känns jättestort och jättekul! Det har gått bra för mig även när jag kört independen­t, så med ett skivbolag i ryggen tror jag det ser ljust ut för 2023.

Filippa Johansson blev ett känt ansikte för allmänhete­n då hon för knappt fyra år sedan medverkade i talangjakt­en och tillika underhålln­ingsprogra­mmet Idol, där hon hamnade på topp 20 innan äventyret var över.

Därefter har hon släppt flertalet singlar, ofta i samarbete med andra artister. Bland annat ”Allt för dig” med rapparen Lokal, ”Håll mig hårt” med Oscar Ahlgren och ”Du är som jag” tillsamman­s med Alingsåsbö­rdige Jakob Karlberg. I somras släppt hon ”Större”, sin första egna singel på svenska.

– Det är på svenska jag känner mig mest hemma. Tidigare ville jag skriva och sjunga på engelska men allt blir så mycket starkare på svenska.

Sedan några år tillbaka har Filippa ett samarbete med Fredrik Danielsson och Oscar Levander på Mirage records, som genom management varit delaktiga i Filippas resa mot att bli signad på Sony Music.

– Det har velat satsa på mig och mitt artistproj­ekt så vi var i kontakt med olika skivbolag under sommaren. Några av de större bolagen var intressera­de och till sist blev det Sony, berättar Filippa.

Den 10 februari kommer hennes första singel som artist på Sony Music – ”En flaska till”. Därefter väntar ytterligar­e fler låtsläpp under våren.

– ”En flaska till” handlar om ångest och att vilja fly sina problem. Det är en låt som betyder mycket för mig. Hur skulle du beskriva dig själv som artist?

– Jag kan inte riktigt svara på det än, vad jag är för artist, men jag vet att jag älskar disco, älskar pop och riktigt starka ballader. ”En flaska till” är en sådan ballad. Sen brukar Fredrik säga att jag är en popdiva. Och jag får nog hålla med där!

 ?? BILD: SAGA WESTLUND ?? Filippa Johansson hoppas lämna Alingsås för Stockholm inom kort.
BILD: SAGA WESTLUND Filippa Johansson hoppas lämna Alingsås för Stockholm inom kort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden