Alingsås Tidning

Fakta: Sörhaga– Tidaholm 30–27

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Målen, Sörhaga: Anton Larsson 8, Erik Andreasson 7, Ludvig Åstrand 5, Philip Wahlen 3, Ronny Nummelin 3, Victor Ericsson 2, Rasmus Ödman, Joel Carlstedt.

MATCHBETYG

2) Erik Andreasson

1) Anton Larsson

1) –

Alingsås, ta BK Spark exempelvis, som kört på, lagt ner och så har det hållit på så. Det krävs eldsjälar och de försvinner tyvärr mer och mer. Allt handlar om vilka som kommer underifrån och vill ta tag i det.

Driver du föreningen vidare även när du slutar spela?

– Till en början, om jag hade känt att det finns någon som kan ta över på sikt. Ju äldre man blir, med barn som blir äldre med, desto svårare blir det. Det är långt kvar men jag måste se det så.

– Sedan ska jag heller inte sticka under stolen med att jag är för dålig på att ge någon annan ansvar. Men det är väl något andra får svara på (skratt)!

Axelsson har sett en ljusning de senaste säsongerna, trots exempelvis svårighete­r med att rekrytera tränare och sponsorer.

– För tre år sedan sa jag till på skarpen – jag måste få hjälp! Annars hade allt försvunnit. Vi måste ha en liten grupp som tar hand om saker som sponsorer. Vi var nyhetens behag i början, inte minst bland sponsorer, men nu har vi bara två kvar. Vi kan inte ta bussen till bortamatch­er längre, det är bil som gäller. Samtidigt betalar spelarna allting själva.

Truppmässi­gt ser Alexander Axelsson en ljusning.

– Vi har många fler spelare nu och har dessutom en bra och öppen dialog med Alingsås HK. De är också måna om att folk fortsätter spela handboll i stan, det är därför vi finns.

 ?? BILD: JÖRGEN BJÖRME ?? Sörhaga HK kämpar för att klara kontraktet i division 2 – och för att fortsätta existera.
BILD: JÖRGEN BJÖRME Sörhaga HK kämpar för att klara kontraktet i division 2 – och för att fortsätta existera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden