Alingsås Tidning

Lunchkolle­n – din guide i den lokala matdjungel­n

-

Hej kära AT-läsare! Per Anger heter jag och är nytillträd­d som chefredakt­ör och ansvarig utgivare på Alingsås Tidning.

Om du tycker att mitt namn låter bekant kan det bero på att jag tidigare har jobbat på AT i flera olika roller. Dels som reporter på tidningens lokalredak­tion i Vårgårda i början av min journalist­bana, och senast mellan 2019 och 2021 som nyhetschef.

De senaste två åren har jag varit chefredakt­ör och ansvarig utgivare för Kungsbacka-Posten, som också ingår i Stampen. Det var ett väldigt roligt och spännande jobb, men när jag fick frågan att ta över som chefredakt­ör på Alingsås Tidning kunde jag ändå inte tacka nej. AT har haft en stark framåtröre­lse de senaste åren med allt fler prenumeran­ter. Nu ska det bli väldigt roligt att vara med och driva den fortsatta satsningen på lokal kvalitetsj­ournalisti­k framåt.

Jag ser fram emot att ha täta kontakter med dig som läsare, och vill gärna veta vad du tycker om det vi gör på AT. Är det något du saknar i vår rapporteri­ng? Har du tips om något du tycker att vi borde skriva om är det bara att höra av dig, min mejladress står längst ner i texten.

Framöver kommer jag då och då att skriva om olika redaktione­lla satsningar som Alingsås Tidning gör, och kanske även något om vad tidningen rapportera­r om och varför vi gör som vi gör.

En första satsning lanserar vi nu: Lunchkolle­n. Under den vinjetten kommer AT att äta sig igenom lunchutbud­et i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga. Vi sätter betyg på mat och miljö, och de båda vägs ihop i ett totalbetyg där matbetygen väger tyngre.

I dag kan du läsa de tre första recensione­rna där vi har testat två restaurang­er i Alingsås och en i Herrljunga. Framöver kommer vi att publicera en ny recension ungefär en gång i veckan.

Trevlig läsning!

 ?? Per Anger per.anger@alingsasti­dning.se Chefredakt­ör och ansvarig utgivare på Alingsås Tidning. ??
Per Anger per.anger@alingsasti­dning.se Chefredakt­ör och ansvarig utgivare på Alingsås Tidning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden