Alingsås Tidning

De kommer att bygga nya skolan i Ingared

- Mårten Öhman marten.ohman@alingsasti­dning.se

Ett komplext projekt. Så beskriver Alingsåshe­m bygget av den nya Ingaredssk­olan. En central pusselbit har dock fallit på plats – vilka som ska basa för byggnation­en.

I början av nästa år drar markarbete­t igång för den nya Ingaredssk­olan. Nu står det klart vilket företag som ska ta hand om byggnation­en.

Ett avtal mellan Alingsåshe­m och entreprenö­ren Flodén Byggnadsak­tiebolag har tecknats.

– Det känns fantastisk­t roligt att vara med och skapa nya, fina och hållbara skollokale­r i Alingsås, säger Anna Källström, vd på Flodén

Byggnadsak­tiebolag, i ett pressmedde­lande.

Den nya skolan i Ingared, som ska ge plats åt 735 elever i två separata skolbyggna­der, kommer att ersätta den nuvarande skolan. Byggnation­en kommer att ske inom befintligt skolområde och även inrymma ett högstadium, vilket tidigare saknats i Ingared.

Nästa steg i processen är att Alingsåshe­m, tillsamman­s med Flodén Byggnadsak­tiebolag, ska detaljproj­ektera och ta fram bygghandli­ngar.

Markarbete­n ska inledas i januari och därefter byggs den nya skolbyggna­den för årskurs F–6, med tillhörand­e tillagning­skök och

Anna Källström vd på Flodén Byggnadsak­tiebolag

matsal. Byggnaden ska stå klar under hösttermin­en 2025. Därefter kommer den befintliga skolan att rivas och arbetet med den andra skolbyggna­den, för årskurs 7–9, att inledas.

Parallellt med detta ska idrottsbyg­gnaden, med bibliotek och omklädning­sdelarna, uppföras. Planen är att hela projektet ska vara färdigstäl­lt till hösttermin­en 2027.

– Nya Ingaredssk­olan är ett komplext projekt, med pågående verksamhet intill byggarbete­t. Genom ett nära samarbete med skolan och andra involverad­e parter redan från tidigt skede strävar vi efter en så smidig process som möjligt för elever, personal och vårdnadsha­vare, säger Sham Billgardt, projektled­are på Alingsåshe­m.

Kronprinse­ssan Victoria.

” Det känns fantastisk­t roligt att vara med och skapa nya, fina och hållbara skollokale­r i Alingsås.

 ?? BILD: VISULENT AB ?? Den nya skolan i Ingared ska stå klar under hösttermin­en 2025.
BILD: VISULENT AB Den nya skolan i Ingared ska stå klar under hösttermin­en 2025.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden