Alingsås Tidning

Här är rekryterin­garna som ska lyfta Alingsås City i division 5

- Mårten Öhman marten.ohman@alingsasti­dning.se

Fredrik ”Fronken” Johansson ut. Men sex busfärska spelare in. Nu formerar Alingsås City FF truppen – för att ta division 5 med storm.

Alingsås City FF ligger knappast på latsidan. Efter det säkrade avancemang­et till division 5 har klubben förstärkt truppen med sex nya spelare.

– Det är kompisar till nuvarande spelare. Så det är en harmoni i truppen redan. De känner varandra väl, säger tränare Hampus Nilsson, och fortsätter:

– Sedan tappar vi ”Fronken” bland andra (Fredrik Johansson, som gått vidare till Vårgårda IK). Jag tror han gjorde 32 mål och 20 assist förra säsongen. Det är 50 poäng bara där, och det kan vi inte ersätta. Och vi behöver få in spelare med klass som kan göra 10-15 mål.

På frågan om hur pass attraktiva City är, då de spelar långt ner i seriesyste­met, svarar Hampus Nilsson:

– Min känsla är att vi är lika attraktiva som övriga föreningar i stan. Sedan har vi inte samma ekonomi och är inte på samma nivå divisionsm­ässigt sett. Däremot får man vara med på en resa, det är det vi försöker trycka på. Och målsättnin­gen är att klättra så högt i seriesyste­met som det går.

Åshöjden!

– Exakt.

Hampus Nilsson konstatera­r vidare att klubben brottats med en del problem.

– Vi har varit, jag ska inte säga tunna... Spetsen har funnits där men vi har saknat bredden. Och vi behöver bredda truppen så att det är konkurrens på varje position.

Sedan november har truppen tränat två gånger i veckan. ”Mest för att hålla igång”, som Hampus Nilsson uttrycker det, och för att de nya spelarna ska komma in på ett bra sätt.

Agaton Lindeman. Hampus Nilssons omdöme: ”Agaton har spelat division 3-fotboll. Det syns på honom. Han är kvickfotad och har huvudet med sig i det han gör. Vi kommer använda honom som wingback/tia.”

Linus Dahlman. Hampus Nilssons omdöme: ”En anfallsspe­lare som kan spela på alla positioner fram. Har fina avslut. Har inte fått så mycket speltid i Holmalund, vad jag förstår. Men av det jag sett hittills så finns det en jättefin potential i hans fotboll.”

Över jul blir det ledigt. Sedan drar försäsongs­träningen igång i januari med tre träningsti­llfällen per vecka tills matchsäson­gen inleds.

– Vi börjar träningsma­tcha i mitten av februari och sedan har vi distriktsm­ästerskap första helgen i mars, säger Hampus Nilsson, och fortsätter:

– Målet är att inte vara sämre än i sexan, och sexan vann vi. Så vi är tydliga med att vi vill gå upp igen. Det är vad det handlar om.

 ?? ?? Hampus Nilssons omdöme: ”Han är en spelskickl­ig, rejäl mittback, som bidrar med erfarenhet och kan bli en ledare i våran backlinje.”
Hampus Nilssons omdöme: ”Han är en spelskickl­ig, rejäl mittback, som bidrar med erfarenhet och kan bli en ledare i våran backlinje.”
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden