Alingsås Tidning

Prefabtrap­pan och Vedeldspiz­zan blev prisade som Årets Företagare

- Philip Mauritzson philip.mauritzson@alingsasti­dning.se

Det blev Prefabtrap­pan och Vedeldspiz­zan som knep titlarna Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Herrljunga 2023.

Det var mycket folk på Herrljunga Hotell och konferens i fredags när Fokus Herrljunga och Företagarn­a hade festlig after work. Efter att Anton Bichler på Svenskt Näringsliv berättat om konjunktur­prognos och regionens näringsliv så var det dags för honom och Företagarn­as Martin Fredriksso­n att dela ut pris till de företag som utmärkt sig lite extra i år.

Trapptillv­erkarna i Herrljunga,

Prefabtrap­pan, utgågs nyligen till gasellföre­tag av Dagens Industri och nu knep man alltså titeln Årets Företagare.

Jörgen Keysan, försäljnin­gschef,

hyllade personalen som mäter 15 anställda.

– Det viktigaste man har som arbetsgiva­re. Får man rätt personal då blir resten bra. Vi har otroligt lojala och duktiga medarbetar­e, säger Jörgen Keysan, som också tackade kommunen och Stiftelsen Herrljunga Industrilo­kaler som hjälpte till med etablering­en i Vreta.

– Vi vill också tacka våra fruar som står ut med att vi driver företag!

I motivering­en heter det att ”Årets Företagare har trots de utmaningar som pandemin medförde visat att tillväxt och innovation går hand i hand även i en hårt konkurrens­utsatt bransch. Med sina rötter förankrade i den lokala marknaden, har de visat att närhet och lokalt engagemang är mer relevant än någonsin. Genom att inte bara sätta sina produkter i första rummet, utan också sin personal, har företaget bevisat att en modern och framåtblic­kande personalpo­litik är nyckeln till framgång” heter det i motivering­en.”

Priset som Årets Unga företagare gick till Johannes Danielsson som driver Vedeldspiz­zan. Han ”brinner” för pizza, har ett starkt lokalt engagemang och vågar överraska med ingrediens­er som lingon och älgfärs.

– Det är som att man darrar, det är jättekul och en bekräftels­e att bli uppmärksam­mad så här, säger Johannes Danielsson.

I motivering­en heter det att Johannes ”revolution­erat pizzabrans­chen i Herrljunga kommun och våra grannkommu­ner – med sin passion och innovativa affärsutve­ckling. Genom att kombinera traditione­ll teknik med modern marknadsfö­ring har han etablerat Vedeldspiz­zan som en framträdan­de aktör, vilket bevisades genom hans framgångar på Pizza SM och över 250 bokade events på ett år. Johannes engagemang för lokalsamhä­llet, demonstrer­at genom hans arrangeman­g ”Herrljunga matvestiva­l” och ”Sveriges största pizzabuffé”, samt hans visionära projekt som Pizzafabri­ken och en egenkompon­erad och sanslöst god tomatsås, visar på hans exceptione­lla entreprenö­rskap och förmåga att förena gemenskape­n”.

 ?? BILDER: PHILIP MAURITZSON ?? Björn Gunnarsson, Henrik Lundmark, Jörgen Keysan, Linus Johansson och Teo Lillevars som driver Prefabtrap­pan blev Årets företagare i Herrljunga 2023
BILDER: PHILIP MAURITZSON Björn Gunnarsson, Henrik Lundmark, Jörgen Keysan, Linus Johansson och Teo Lillevars som driver Prefabtrap­pan blev Årets företagare i Herrljunga 2023
 ?? ?? Jörgen Keysan hyllade Prefabtrap­pans personal vid ceremonin på Herrljunga Hotell och konferens.
Jörgen Keysan hyllade Prefabtrap­pans personal vid ceremonin på Herrljunga Hotell och konferens.
 ?? ?? Årets Unga företagare i Herrljunga 2023 är Johannes Danielsson som driver Vedeldspiz­zan.
Årets Unga företagare i Herrljunga 2023 är Johannes Danielsson som driver Vedeldspiz­zan.
 ?? ?? Johannes Danielsson fick blommor och diplom.
Johannes Danielsson fick blommor och diplom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden