Alingsås Tidning

AT-sporten tittar i kristallku­lan: ”Frasse hyllas med stående ovation”

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

2024 står för dörren.

Ett år med stora förväntnin­gar på sig. AT-sportens Christian Stål slår fast vad som komma skall.

Sörhaga/Alingsås Hockey krossar

allt motstånd i kvalet mot division två och visar att framtiden är ljus för klubben. Med många egna produkter i laget tar man klivet in i nya ishallen runt årsskiftet och lockar stora publikmass­or.

Alingsås HK:s herrar får det inte alls att stämma under våren, men lyckas med ett nödrop ta sig till slutspel som åttonde och sista lag. I kvartsfina­len mot IFK Skövde förlorar laget med 1–3 och det blir tidig semester. Avgående tränaren Mikael Franzén hyllas med en stående ovation efter den fjärde kvartsfina­lmatchen i Estrad. Taket är på väg att lyfta och ”Frasse” har svårt att hålla tillbaka tårarna.

Klubbens damer har

inga som helst problem med att säkra det allsvenska kontraktet. Efter en svajig höst tar Johan Peterssons gäng de poäng som krävs och laget kan spela helt utan press i de sista omgångarna.

Under 2023 var Alingsås IF:s damer på vippen att ta klivet upp i landets högsta serie. Inför 2024 är förväntnin­garna föga förvånande högt ställda, men det går inte alls enligt plan. Det blir en slutlig sjundeplat­s efter en säsong som

kantas av stora skadeprobl­em.

Alingsås KIK är nykomlinga­r i division 2 och spelar en frejdig och offensiv fotboll som ställer många av konkurrent­erna schackmatt. Det räcker till en finfin femteplats, en placering bakom lokalkonku­rrenten Frisco.

På herrsidan blir det återigen lite blandade karameller. Vårgårda

IK och Alingsås IF siktar återigen högt i division 3, men inget av lagen överraskar i positiv riktning och får nöja sig med placeringa­r i mitten av tabellen. För VIK är det något överraskan­de försvarssp­elet som fallerar, samtidigt som AIF har stora problem med målprodukt­ionen.

Efter avklarad säsong har ledande personer i Alingsåskl­ubbarna fått nog och bestämmer en gång för alla att det är dags för en sammanslag­ning. Målet är att nå högre divisioner och denna gång är även Holmalund inbjudna till samtal. Visionen för den nya klubben är

spel i division ett senast 2028.

Poplaget Alingsås City, som värvat starkt, lyckas via kval ta klivet upp i division fyra. Till den sista matchen på Alströmerv­allen kommer nästan 500 personer för att hylla spelare och ledare. Tränare Hampus Nilsson greppar tag i megafonen efter slutsignal och sjunger med fansen. Banketten på Momenti Liberi håller på till femtiden på morgonen.

Team Alingsås har det kämpigt under våren. På något sätt lyckas man dock snubbla sig vidare in i slutspelet – och väl där spelar laget skjortan av sina motståndar­e. Det blir guldjubel till slut och den efterfölja­nde festen blir en blöt historia på Stures bowling och sportbar.

Banketten på Momenti Liberi håller på till femtiden på morgonen.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? BILD: MIKAEL SVENSSON ?? Säsongen 2024 går inte alls som Alingsås IF:s damer hoppats på. Efter flera starka säsonger får man nöja sig med en sjundeplat­s.
BILD: MIKAEL SVENSSON Säsongen 2024 går inte alls som Alingsås IF:s damer hoppats på. Efter flera starka säsonger får man nöja sig med en sjundeplat­s.
 ?? BILD: JÖRGEN JARNBERGER ?? Alingsås tränare Mikael Franzén hyllas i Estrad efter sin sista match som AHK-tränare.
BILD: JÖRGEN JARNBERGER Alingsås tränare Mikael Franzén hyllas i Estrad efter sin sista match som AHK-tränare.
 ?? BILD: MIKAEL SVENSSON ?? Alingsås HK:s damer hittar en bättre stabilitet under våren och säkrar det allsvenska kontraktet i god tid.
BILD: MIKAEL SVENSSON Alingsås HK:s damer hittar en bättre stabilitet under våren och säkrar det allsvenska kontraktet i god tid.
 ?? BILD: JÖRGEN BJÖRME ?? Team Alingsås får fira ett efterlängt­at SM-guld efter en sällan skådad uppvisning i slutspelet.
BILD: JÖRGEN BJÖRME Team Alingsås får fira ett efterlängt­at SM-guld efter en sällan skådad uppvisning i slutspelet.
 ?? BILD: JÖRGEN BJÖRME ?? Hampus Nilssons Alingsås City överraskar alla.
BILD: JÖRGEN BJÖRME Hampus Nilssons Alingsås City överraskar alla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden