Alingsås Tidning

Isak Pettersson klar för spel med Elfsborg

- Sanna Sundberg sanna.sundberg@gp.se

Elfsborg agerar på transferma­rknaden – för andra gången denna veckan. Målvakten Isak Pettersson är klar för klubben. – När jag fick höra att Elfsborg var intressera­de blev jag direkt väldigt sugen själv, säger nyförvärve­t på klubbens hemsida.

Tidigare i veckan kunde GP avslöja att Elfsborg ville värva Isak Pettersson inför kommande säsong i allsvenska­n.

Det bekräftade­s av klubben under lördagen. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2026.

– Det är ett perfekt steg i min karriär och jag är verkligen laddad. När jag fick höra att Elfsborg var intressera­de blev jag direkt väldigt sugen själv, säger Isak Pettersson på klubbens hemsida.

Den 27-årige målvakten har tidigare erfarenhet av allsvenska­n och har spelat i både Halmstads BK och IFK Norrköping. Efter två bra säsonger i ”Peking”, 2018 och 2019, blev han utsedd till årets målvakt.

Han berättar om den tiden:

– Jag jobbade otroligt hårt med bra människor omkring mig. Jag är även väldigt duktig på att lyssna, så det blev jättebra hela enkelt. Jag tror och hoppas faktiskt även att många Elfsborgss­upportrar har sett mig tidigare och vet vilken typ av målvakt jag är. Jag är väldigt spänd på att visa alla vad jag går för, säger Pettersson och beskriver sig själv som spelare:

– För de som inte vet är jag explosiv, snabb och har bra reaktionsf­örmåga. Jag är en allround-målvakt och en av mina främsta styrkor är att jag är väldigt jämn. Jag har höga toppar, men inga djupa dalar, utan jag håller mig på en stabil nivå.

27-åringen spelade i norska Stabaek den gångna säsongen. Hans kontrakt med klubben hade gått ut.

Elfsborgs manager Jimmy

Thelin verkar nöjd med sitt nyförvärv – och berättar om hans kvaliteter:

– Isak är en proaktiv målvakt som bevisat en hög högstanivå i sitt spel. Det är en hårt arbetande karaktär som är skicklig i det defensiva såväl offensiva spelet från sin målvaktspo­sition. Isak är en person och målvakt som kommer passa bra in i vår miljö.

Det är ett perfekt steg i min karriär och jag är verkligen laddad

Isak Pettersson

– Vi ser hela tiden över vår trupp och Isak är en spelare vi tror kommer in med erfarenhet, men även en ständig strävan att bli bättre.

Elfsborg har varit aktiva på marknaden denna vecka. Bara för några dagar sedan presentera­des anfallaren Dion Krasniqi som ny spelare för klubben.

 ?? ARKIVBILD: FREDERIK RINGNES ?? Isak Pettersson lämnar norska Stabaek för spel i allsvenska Elfsborg kommande säsong.
ARKIVBILD: FREDERIK RINGNES Isak Pettersson lämnar norska Stabaek för spel i allsvenska Elfsborg kommande säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden