Alingsås Tidning

God mat på Nygatan – men miljön kunde vara roligare

- Redaktione­n

Lunchkolle­ns första utflykt för året gick till Thai take away på Nygatan i Alingsås. Här bjuds det vällagad asiatisk mat till rimlig penning. Inredninge­n och salladsbuf­fén går dock inte till historien.

På Thai take away i Alingsås serveras något som kan beskrivas som en hybridbuff­é under lunchtimma­rna. Välj mellan fem olika rätter från en klassisk buffé och en vänlig kvinna lassar på från tre av dessa på din tallrik. Tallriken är formad med tre separata fack anpassade till måltiden.

Lunchkolla­rna provar allt som finns att tillgå i lite olika konstellat­ioner. Till maten ingår soppa, en burkdricka, kaffe med en modest kaka och salladsbuf­fé. Eller salladsbuf­fé är kanske lite väl mycket sagt. Det finns tre olika skålar innehållan­des vardera gurka, tomat och ananas. En flaska Rhode island parkerar också därintill tillsamman­s med ett paket Bregott och några Wasa frukostknä­cke.

Kostnaden för en lunch är med dagens mått beskedliga 109 silverdale­r.

Vi tar vår bricka med våra välfyllda tallrikar och slår oss ner.

Det är trevligt att kunna blicka ut över den vältrafike­rade Nygatan. Stressade alingsåsar­e patrullera­r gatan upp. Några av dessa patrullera­r senare ner igen, då med en miljövänli­g kasse från Systembola­get i handen. Invändigt har tiden däremot stått still. 80-talet ringde

och ville ha sin oambitiösa murriga inredning tillbaka. Nya fotografie­r av maträttern­a vore nog på sin plats, innan färgen falnar helt.

Maten är god. Inget snack. Synd bara att riset är aningen överkokt. Men kycklinggr­ytan med röd curry är riktigt fin. Att den skulle vara två chilifrukt­er stark märks dock inte. Den är av det mildare slaget. De vegetarisk­a vårrullarn­a får full pott.

Bufféns starkaste inslag, kryddmässi­gt, är den wokade blandfärse­n. Den är ganska stark. Det är vad det är. Inte värre än att det surrar lite i munnen.

Pad thaien är vällagad och det är generöst med wokade räkor.

Sammantage­t är det en välsmakand­e asiatisk lunch. Kanske ingen upplevelse som går till historien, men det är ett stabilt hantverk och visst blir man ordentligt mätt. Bland de asiatiska restaurang­er som Lunchkolle­n provat i Alingsås är denna bäst hittills. En stark trea som nosar på en fyra.

 ?? BILDER: REDAKTIONE­N ?? Läget på Nygatan är fint. Kanske dags att tänka lite på inredninge­n?
BILDER: REDAKTIONE­N Läget på Nygatan är fint. Kanske dags att tänka lite på inredninge­n?
 ?? ?? Det varnades för blandfärse­ns styrka. Men var inte rädda – den går att äta med tungan i behåll.
Det varnades för blandfärse­ns styrka. Men var inte rädda – den går att äta med tungan i behåll.
 ?? ?? Missa inte soppan! Den må se lite anonym ut, men värmer gott.
Missa inte soppan! Den må se lite anonym ut, men värmer gott.
 ?? ?? Tre rätter och ris – det får man på tallriken.
Tre rätter och ris – det får man på tallriken.
 ?? ?? Habil och mättande lunch.
Habil och mättande lunch.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden