Alingsås Tidning

Krook hyllade spelarna efter segern mot Vita Hästen

- Mårten Öhman marten.ohman@alingsasti­dning.se

Triumf! Det var breda Alingsåsle­enden i Puahallen i torsdags kväll, när hemmalaget – på Vårgårdais – vann med 3-0 mot gästerna Vita Hästen.

Vissa kvällar minns man bättre än andra. För Sörhaga/Alingsås går mötet mot Vita Hästen till historien som en ett stort utropsteck­en i hockeyklub­bens historia.

– Det nog den skönaste segern som jag varit med om någonsin. Vi spelade fantastisk­t bra de första tio minuterna, och fick utdelning med 1-0, säger Martin Krook, tränare.

Sörhaga/Alingsås tog ledningen efter sex minuters spel, genom Anton Hammarstra­nd framspelad av Ville Rosén. Efter 3.55 i andra perioden nätade Hampus Serrestam, på pass av Pontus Lagström och Danil Belogortse­v och gjorde 2–0.

Martin Krook lyfter särskilt målvakten Alfred Hallins insatser.

– Jag är inte förvånad. Jag vet att han har den kapacitete­n i sig. Jag såg redan på uppvärmnin­gen att han var extremt fokuserad. Han gör aldrig en dålig match men sedan har han topparna, när han går in i sin lilla bubbla. Då får man jobba för att göra mål på honom, säger Krook

I tredje perioden försökte Vita Hästen komma tillbaka.

– Det klart att de går ut och jagar en kvittering och då blir vi tillbakapr­essade. Men då går vi in och täcker skott och offrar oss för varandra, säger Krook.

Till slut kom också 3–0-målet genom Ville Rosén som ökade Sörhaga/ Alingsås ledning assisterad av Anton Hammarstra­nd och Pontus Lagström efter 19.41 i tredje perioden. 3–0-målet blev matchens sista.

Krook menar att menar det nu handlar om att vila inför söndagens möte mot Rönnäng.

– Vi får ta match för match. Jag tror det här var en riktig urladdning för killarna.

Hur är läget i truppen?

– Vi är lite osäkra på backsidan, med en liten skada och sjukdom. Men jag och Ola (Rosén, som delar tränaruppd­raget med Krook, reds anm) arbetar med att få in en back till i truppen.

 ?? BILD: JÖRGEN BJÖRME ?? Efter fem matcher har Sörhaga/Alingsås nu 15 poäng och Vita Hästen har elva poäng.
BILD: JÖRGEN BJÖRME Efter fem matcher har Sörhaga/Alingsås nu 15 poäng och Vita Hästen har elva poäng.
 ?? BILD: JÖRGEN BJÖRME ?? Nästa motstånd för Sörhaga/Alingsås är Rönnäng. Lagen möts söndag 21 januari 17.00 i Tjörns Ishall. Vita Hästen tar sig an Motala hemma lördag 20 januari 15.00.
BILD: JÖRGEN BJÖRME Nästa motstånd för Sörhaga/Alingsås är Rönnäng. Lagen möts söndag 21 januari 17.00 i Tjörns Ishall. Vita Hästen tar sig an Motala hemma lördag 20 januari 15.00.
 ?? BILD: JÖRGEN BJÖRME ?? Tränarduon Martin Krook och Ola Rosén kunde kosta på sig varsitt litet leende efter slutsignal­en.
BILD: JÖRGEN BJÖRME Tränarduon Martin Krook och Ola Rosén kunde kosta på sig varsitt litet leende efter slutsignal­en.
 ?? BILD: CHRISTIAN STÅL ?? Birgitta och Lotta från Norrköping hejade fram sitt Vita Hästen.
BILD: CHRISTIAN STÅL Birgitta och Lotta från Norrköping hejade fram sitt Vita Hästen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden