Alingsås Tidning

Man häktad för sexualbrot­t i Herrljunga

En äldre man har häktats misstänkt för sexuellt övergrepp på ett barn i Herrljunga­trakten. Mannen har nekat till brott.

- Johan Hallberg

Åklagaren kan i nuläget inte säga mycket om den förundersö­kning som inletts gällande ett misstänkt sexuellt övergrepp mot ett barn i Herrljunga kommun. Hur misstanken uppstod, och vilken koppling det finns mellan den misstänkte mannen och barnet är oklart.

– Jag kan inte säga så mycket i nuläget. Förundersö­kningen

pågår och det råder förundersö­kningssekr­etess, säger Anna Arvidsson, åklagare.

Den misstänkta brottsligh­eten ska ha inträffat under en tidsperiod som sträcker sig från senare delen av 2022 fram till en bit in i 2023. Trots det långa tidsspanne­t som angetts av åklagaren finns ingen misstanke om upprepad brottsligh­et.

– Det är fråga om ett tillfälle. Jag menar att det har skett någon gång under den här tidsperiod­en, säger Anna Arvidsson.

Den misstänkte mannen har nekat till brott. När han begärdes häktad ansåg tingsrätte­n att det inte fanns tillräckli­ga skäl att frihetsber­öva honom och de avslog åklagarens häktningsb­egäran. Det beslutet överklagad­es dock av åklagaren till hovrätten, som beslutade att häkta mannen för grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Som skäl för häktningen angav hovrätten att mannen riskera att försvåra utredninge­n om han befinner sig på fri fot.

– Nu har vi fått åtalsfrist i två veckor, och vi kommer bedriva utredninge­n under den tiden, säger Anna Arvidsson som inte vill spekulera i när ett eventuellt åtal kan väckas.

Den häktade mannen överklagad­e hovrättens beslut till Högsta domstolen. De gav dock inget prövningst­illstånd och därmed står hovrättens häktningsb­eslut fast.

Det är fråga om ett tillfälle.

Anna Arvidsson åklagare

johan.hallberg@alingsasti­dning.se

 ?? BILD: KATRIN NIKLASSON | KOLLAGE: AT ?? Mannen nekar till brott och ville få häktningen prövad av Högsta domstolen.
BILD: KATRIN NIKLASSON | KOLLAGE: AT Mannen nekar till brott och ville få häktningen prövad av Högsta domstolen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden