Alingsås Tidning

Man och kvinna misstänks ha stulit lampor från bil

En man och en kvinna misstänks ha stulit framlyktor­na från en bil i centrala Alingsås. Trots att de båda ertappades med stöldgodse­t nekar de till brott.

- Johan Hallberg

Under fjolårssom­maren larmade en privatpers­on polisen om en pågående stöld från en bil i centrala Alingsås, bara ett stenkast från polishuset. Bilens larm hade aktiverats och tjöt för fullt, motorhuven stod öppen och från bilen hade båda framlyktor­na skruvats bort. Vittnet som larmade observerad­e också en misstänkt bil som två mörkklädda personer försvann i.

Polis stoppade senare den misstänkta bilen på E20 söder om Alingsås. I fordonet färdades en man och en kvinna, och i baksätet på bilen låg två framlyktor. Mannen och kvinnan åtalas nu för stöld. De medger att de har varit i Alingsås vid tidpunkten för gärningen, men

ingen av dem vill kännas vid stölden och de nekar till brott. I förhör skyller de på varandra.

Kvinnan har uppgett att hon lämnade bilen vid stationen i Alingsås för att träffa en vän, och att hon upptäckte billamporn­a när hon hoppade in i bilen igen då de skulle åka mot Göteborg.

– Jag vet inte, men jag minns när vi åkte hem så visade han mig att han hade köpt några lampor och att han hade köpt dem billigt. Han sa att jag skulle ta dem och kolla om det inte var rispor på glaset, säger hon i förhör.

Mannen antyder å sin sida att kvinnan har stulit lamporna. Han hänvisar till att hon, efter att hon hoppat ur i Alingsås, hade med sig en påse när hon återvände till bilen.

– Hon öppnade bakdörren och la in påsen. Vi började åka. Hon lutade sig bakåt när vi körde på E20. Sen såg jag att det var två strålkasta­re hon tog ut, säger han till polisen.

I den stoppade bilen hittade polis också tio gram amfetamin, vilket resulterar i att mannen och kvinnan åtalas för narkotikab­rott. Även i den delen nekar de till brott. Mannen, som körde bilen, misstänks ha varit narkotikap­åverkad vid stoppet och åtalas även för ringa narkotikab­rott och rattfyller­i. Åtalet mot honom omfattar även grovt brott mot knivlagen, då det förvarades knivar och ett basebolltr­ä i bilen. Han nekar till samtliga brottsmiss­tankar. Kvinnan har i förhör erkänt sig skyldig till ringa narkotikab­rott genom eget bruk.

 ?? BILDER: POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING ?? Båda strålkasta­rna fram på bilen saknades när polisen anlände.
BILDER: POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING Båda strålkasta­rna fram på bilen saknades när polisen anlände.
 ?? ?? Bak i den stoppade bilen hittades två strålkasta­re.
Bak i den stoppade bilen hittades två strålkasta­re.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden