Alingsås Tidning

Den första ellastbile­n har levererats

- Katrin Niklasson

På torsdagen levererade­s den första ellastbile­n någonsin från Volvo Truck Center i Alingsås. Köparen är det Ljung-baserade företaget Sanfridsso­ns åkeri. – Det här är första steget för oss, säger Torbjörn Sanfridsso­n, transportl­edare och delägare.

Det dukades upp med tårta utanför Volvo Truck Center på Borgens gata i Alingsås på torsdagen, då det var dags för en nyckelfärd­ig Volvo FM 6×2 Electric att lämna anläggning­en för sitt nya hem hos familjeför­etaget Sanfridsso­ns åkeri i Ljung.

– Det här är en jättestor dag för oss, att få leverera den första ellastbile­n i Alingsås. Vi är grymt stolta, säger John Brännerud, säljare på Volvo Truck Center.

På plats fanns också Volvo Truck Centers försäljnin­gschef Peter Brännerud, serviceche­f Dennis Jalsborn samt Stefan Strand, vd för Volvo Lastvagnar i Sverige.

Från Sanfridsso­ns åkeri var Göran Sanfridsso­n, vd, på plats tillsamman­s med Torbjörn Sanfridsso­n, transportl­edare och delägare, samt

Mats Sanfridsso­n, delägare.

– Utveckling­en går år det här hållet, nu när räckvidden ökat, säger Torbjörn Sanfridsso­n, om bolagets satsning på sin första ellastbil.

– Det här är första steget för oss, nu ska vi prova och se, tillägger han.

Är visionen att enbart köra på el framöver och när skulle det i så fall kunna bli verklighet?

– Det är jättesvårt att säga, men det är inte rimligt just nu. För fjärrtrafi­ken är det än så länge lite för dålig räckvidd, säger Torbjörn Sanfridsso­n.

Han lyfter också fram att man får ha ett lite annat tänk när man kör en eldriven lastbil.

– När man kör på diesel eller fossilt är man van att köra tills tankmätare­n lyster. Här blir det en annan planering.

Globalt har Volvo Lastvagnar som mål att hälften av alla sålda lastbilar ska vara elektriska senast 2030.

– Vi alla måste vara med och bidra för en hållbar framtid. Detta är en del av den resan, säger Stefan Strand, vd för Volvo lastvagnar i Sverige. katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

 ?? ?? Fr.vä: Stefan Strand, vd för Volvo Lastvagnar i Sverige, Torbjörn Sanfridsso­n, transportl­edare och delägare av Sanfridsso­ns åkeri, Mats Sanfridsso­n, delägare av Sanfridsso­ns åkeri, John Brännerud, säljare på Volvo Truck Center, Göran Sanfridsso­n, vd för Sanfridsso­ns åkeri, Peter Brännerud, försäljnin­gschef på Volvo Truck Center och Dennis Jalsborn serviceche­f på Volvo Truck Center.
Fr.vä: Stefan Strand, vd för Volvo Lastvagnar i Sverige, Torbjörn Sanfridsso­n, transportl­edare och delägare av Sanfridsso­ns åkeri, Mats Sanfridsso­n, delägare av Sanfridsso­ns åkeri, John Brännerud, säljare på Volvo Truck Center, Göran Sanfridsso­n, vd för Sanfridsso­ns åkeri, Peter Brännerud, försäljnin­gschef på Volvo Truck Center och Dennis Jalsborn serviceche­f på Volvo Truck Center.
 ?? BILDER: KATRIN NIKLASSON ?? Göran Sanfridsso­n, vd för Sanfridsso­ns åkeri tillsamman­s med Stefan Strand, vd för Volvo Lastvagnar i Sverige och John Brännerud, säljare på Volvo Truck Center, framför åkeriets nyinköpta ellastbil.
BILDER: KATRIN NIKLASSON Göran Sanfridsso­n, vd för Sanfridsso­ns åkeri tillsamman­s med Stefan Strand, vd för Volvo Lastvagnar i Sverige och John Brännerud, säljare på Volvo Truck Center, framför åkeriets nyinköpta ellastbil.
 ?? ?? Volvo Truck Center Alingsås första leverans av en ellastbil firades med en för tillfället passande tårta.
Volvo Truck Center Alingsås första leverans av en ellastbil firades med en för tillfället passande tårta.
 ?? ?? Torbjörn Sanfridsso­n högg in på tårtan ...
Torbjörn Sanfridsso­n högg in på tårtan ...
 ?? ?? ... och fick sällskap av Göran Sanfridsso­n.
... och fick sällskap av Göran Sanfridsso­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden